25 Април 2024 г. Четвъртък

Електронните фишове на КАТ масово падат в съда

2013-04-02 10:29:04
Електронните фишове на КАТ за скорост масово падат в съда, пише „24 часа“При нарушение, установено и заснето с техническо средство, в отсъствието на контролен орган и на нарушител се издава електронен фиш за налагане на глоба..." Според мнозина съдии това означава, че фишовете от мобилните камери на КАТ са незаконни и трябва да се издават само ако нарушението е заснето от стационарни. Съдиите не виждат запетаята, става дума за отсъствие на контролен орган не при заснемането, а при издаването на фиша, обясниха от КАТ.

"Сега"Проблемът на НОИ продължава да е ранното пенсиониране". Партиите заблуждават избирателите, че са възможни високи пенсии и че няма да се вдига възрастта. Без реформи осигурителната система със сигурност ще фалира. 2.2 млн.български пенсионери са важен електорат - кажи-речи половината от гласоподавателите. Затова не е чудно, че дойдат ли избори, партиите първо се сещат за пенсиите. И докато за т.нар. социални пенсии парите и без това идват от бюджета, то доста спорно е дали НОИ трябва да плаща т.нар. вдовишка добавка. В момента над 700 000 пенсионери, останали без съпрузи, вземат средно 55 лв. от пенсията на починалия (26.5% от нея). Това са 462 млн. лв. на година от парите от осигуровки.

В интервю за "Труд" бившият финансов министър (2005-2009) Пламен Орешарски твърди, че наследството на кабинета Борисов е ясно и без ревизии. "Не си представям кабинет с ГЕРБ. Управлението на тази партия остави свити фискални резерви, увеличен правителствен дълг, разбита администрация, изнемогващ малък и среден бизнес и ред други икономически нерентабилности. Перспективите пред икономиката никак не са розови. Предстоят няколко трудни години", прогнозира г-н Орешарски. 

"Прави ми впечатление, че през последните 1-2 месеца Филчев на два пъти излезе в публичното пространство с интервюта в подкрепа на Борисов и Цветанов", коментира пред "24 часа" бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов. Той отговоря и на обвиненията на бившия главен прокурор, че съпругата му и Елена Костова имат обща сметка в чужбина - в Япония.

През периода от четири години правителството, което си отиде, и по-специално г-н Дянков като човека, който разполагаше с финансите, е похарчило допълнително над бюджета 17,5 милиарда лева. Това заяви независимият финансов експерт Мика Зайкова вчера, пише "Дума". Г-жа Зайкова обясни, че става дума за средствата от европейските фондове и фискалния резерв. "За сметка на това Дянков повиши нашия дълг с близо 400%", уточни Зайкова. Фискален резерв няма, допълни тя и посочи, че 4-те милиарда, за които спомена служебният министър-председател, всъщност са 2,3 млрд. лева от Сребърния фонд и 1,65 млрд. лева от парите за поддържането и сигурността на "Козлодуй". Междувременно вчера Министерството на финансите (МФ) огласи резултатите от консолидираната фискална програма, които на практика потвърдиха казаното от Мика Зайкова. 

На силен натиск, буквално от първия ден, е подложен служебният земеделски министър проф. Иван Станков, натискът цели да се отмени наредбата за изискванията към млечните продукти. През миналата седмица е имало среща между представители на Националната асоциация на млекопреработвателите и министър Станков, съобщава "24 часа". Настоятелно е изразено желание наредбата да бъде отменена с мотив, че пречи на бизнеса. Повиканите представители на Агенцията по храните, защитили тезата, че само с тази наредба може да се помогне да се изкупува повече българско мляко и да бъдат предпазени потребителите от фалшификати. Категорично "за" наредбата е и по-голямата браншова организация в сектора - асоциацията на млекопреработвателите в България.

30 от най-развитите страни в света предлагат високоплатена работа за наши специалисти. Европа, САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка са отворили хиляди места за лекари, медицински сестри, програмисти, инженери, пише "Телеграф". В Германия търсят 5 000 лекари срещу заплата от 5300 долара.

Друг акцент на изданието е новината, че олигархът Иво Прокопиев е складирал опасни отпадъци в рудник в шуменското село Дойранци и не е глобен за това нарушение, защото има познат в екоинспекцията. "Екогласност" е сезирала министър Юлиан Попов, той засега мълчи.

Главният диспечер на енергийната мрежа в България - Митьо Христозов, е на път да подаде оставка, пише "Труд". Той заема този пост от ноември 2005 г. като е считан за един от най-опитните хора в Електроенергийния системен оператор (ЕСО), предприятието, което управлява националната електропреносна мрежа. Енергийните дружества искат поскъпване от 1 юли, съобщи вчера председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова. Тя допълни, че към момента не може да каже дали токът ще поскъпне или не, защото предложенията на електрокомпаниите още не са разгледани от комисиите. Изданието съобщава и за това, че ако топлофикациите и предприятията плащат авансово природния газ на "Булгаргаз", те ще се възползват от промоция. 

Клиентите на "Топлофикация - София" могат да поискат преждевременно спиране на отоплението в сградата си, преди това да се е случило за всички в столицата, съобщиха от пресслужбата на дружеството. До днес спиране на отоплението са поискали около  77 сгради - училища и бизнессгради, уточнява "24 часа". За целта е необходимо да има решение на общото събрание на етажната собственост, на основание на което да бъде подадена заявка в обслужващия топлорайон. Заявките ще се изпълняват в рамките на един работен ден. 

"Продават се 600 готови и работещи в момента хотела в България", показва проучване на "Труд". Според статистиката това са близо една четвърт от регистрираните 2300 места за подслон с над 10 легла. Част от хотелите са обявени за продан от съдебни изпълнители, т. е. собствениците им очевидно са просрочили кредити. Но други се продават директно. Само в столицата са обявени, че се търсят купувачи за над 70 хотела.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати