19 Април 2024 г. Петък

Наследството ще бъде изключително тежко!

2013-04-01 19:28:42

България да бъде освободена окончателно от пагубното управление на ГЕРБ постави като цел пред „Коалиция за България“ лидерът на БСП Сергей Станишев.

Коалицията се регистрира за предсрочните парламентарни избори на 12 май без промени в състава на партиите.
Наред с окончателния състав на листите утре Националният съвет на БСП ще разглежда предизборната платформа и ангажиментите на партията. Според Станишев най-важното е хората да видят изход от тази изключително тежка ситуация, която е създало управлението на Бойко Борисов за всеки един българин.
По думите му това означава най-вече да се осигури икономическо развитие, нови работни места, стабилност на бюджета, увеличаване на доходите.

Червеният лидер не прогнозира колко депутати ще има "Коалиция за България" в 42-ия парламент, като заяви, че БСП има амбицията да спечели парламентарните избори.

Не заради БСП, за да окупираме властта както направи ГЕРБ, а за да се решават ужасно острите проблеми на хората, които са отвъд търпимостта, защото сме абсолютно наясно, че наследството ще бъде изключително тежко, всички го виждат, всеки го усеща на своя гръб, каза Сергей Станишев.

По думите му ситуацията в страната е драматична. Знаем, че няма да е лесно, знаем, че амбициозните цели, които си поставяме, няма да се постигнат за една година, защото когато ние казваме, че се ангажираме да създадем 250 000 нови работни места, това дори няма да ни върне към състоянието на заетостта от 2009 година, заяви Станишев и допълни, че партията на Борисов е затрила 400 000 нови работни места.

Лидерът на БСП се възмути от обещания на ГЕРБ, че ще бъдат открити 12 000 нови фирми, защото бившите управляващи затворили десетки хиляди фирми. 

Станишев не се притеснява да се изправи срещу Борисов на парламентарния вот в 25 МИР в София.

Не се притеснявам от нищо персонално. Моята единствена амбиция е действително да дадем различна перспектива за България и за хората, защото така не може да продължава, беше категоричен той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати