24 Април 2024 г. Сряда

Стотици напуснаха Кунева заради листите

2013-03-31 18:56:27

Стотици членове на партия ”Движение България на гражданите”, членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, оттеглиха подкрепата си от лидерът им Меглена Кунева. Днес членове на партията и общински екипи се събраха, за да изразят позицията си, информират от общинската структура на партията н Кунева.

873 членове на партия “Движение България на гражданите”, 855 членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, както и 61 души от общинските ръководства, оттеглят доверието си от Движението, обяви днес областният координатор Дани Каназирева.

По думите на Каназирева припомни как преди година много хора  са повярвали в каузата на “Движение България на гражданите”, в обещанията за промяна на политическия модел – промяна, която ще отреди водещо място в управлението на страната на гражданите, че основна ценност на тази политическа формация е връщането на справедливостта и ясните правила, че хората ще имат  най-висока тежест, когато се решава кое е правилно и кое не.

„Днес, година по-късно, пак сме тук – за един труден и честен разговор. Труден, защото честните разговори в българската политика не се толерират, казването на истини – също. Днес обаче ние ще направим точно това – ще кажем истината. Истината за поредните неслучили се обещания и за това, как гражданите станаха параван за лични амбиции и тяснопартийни интереси”, заяви Каназирева. Според нея по-малко от година е станало кристално ясно, че първоначално декларираните ценности на движението са единствено политически пиар, примамка за гласоподаватели.

По думите на Каназирева от самото си създаване проектът “Движение България на гражданите” е бил последователно провеждана схема с единствена цел да се обезпечи влизането в парламента на приближените на основните фигури в партията.

Няма друго обяснение на факта, че когато хората са на улицата, когато площадите на България се тресат от виковете им за справедливост и смяна на порочните политически практики, начело на листите на движението, което се обяви за проводник на гражданското начало и принципите на справедливост, доминират туристи и парашутисти от партийния елит в София, категорична е Каназирева.

Митът за това, че “Движение България на гражданите” е на гражданите, рухна болезнено още при първия намек за власт, заяви Каназирева.

По думите й напусналите са имали два възможни пътя пред себе си. Първият бил да продължат да участват в лъжата. Вторият - пътят на трудната истина, по който тръгнали.

Само преди няколко месеца, при учредяването на партия “Движение България на гражданите”Движение България на гражданите”

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати