Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Март 5
Начало arrow България arrow Български бизнесмени подслушват по свои схеми

Български бизнесмени подслушват по свои схеми

  Print E-mail
2013-03-30 11:12:24
източник: dnes.bg

България има частни структури за послушване, пише на първа страница "Преса". Бизнесмени притежават мобилни схеми като тези, които се описват в сигнала на Станишев, въпреки че е забранено, твърди бившият зам.-шеф на службата за проследяване Стефан Мухин.

Предполагам, че Станишев се е консултирал с някого. Но не съм убеден, че консултантите, които са му дали този акъл, са били добронамерени. Ами ако този материал е активно мероприятие на Цветанов - какво правим? Първо трябваше да се помисли за крайния ефект от една такава "бомба", преди тя да се обявява."

За първи път от 2009 г. насам през април ще бъдат вдигнати доходите на всички пенсионери, а не само на отделни категории, подчертава под глава "Сега". И след увеличението обаче почти една трета от пенсионерите - 30.5 на сто, ще продължат да получават по-малко от 200 лв. при официален праг на бедност 241 лв. Вчера от НОИ обявиха, че са готови да изплащат по график от 8 април новите пенсии.

Междувременно "Труд" фокусира вниманието върху богатството на българите. Изданието съобщава, че съвкупното имущество на домакинствата се е увеличило с 1,2 процента през 2012 г. като е достигнало 190 млрд лв. Това показва годишният доклад на икономическия институт "Индъстри уоч".

Специални карти ще дават възможност на бедните хора у нас да пазаруват хляб, мляко, яйца, месо на по-ниски цени в магазините. Това ще стане възможно, ако веригите приемат предложението на премиера Марин Райков да продават стоките от първа необходимост на социално слаби българи на заводски цени, извежда под глава "Стандарт". Според плана "Райков" картите ще са различни според доходите на хората. Колкото по-беден е човекът, толкова по-големи отстъпки ще ползва. Разликата най-вероятно ще трябва да поеме бизнесът. Това е част от апела за солидарност, който премиерът отправи към предприемачите у нас.

10 прокурори ще търсят следи от незаконно подслушване в МВР, съобщава "Сега". Екипът, начело с награждавания от Цветан Цветанов с пистолет "Аркус" зам.-градски прокурор на София РоманВасилев и шефа му Николай Кокинов, срещу когото тече дисциплинарна проверка, влезе вчера в МВР, за да проверява дали под ръководството на Цветан Цветанов са подслушвани незаконно политически лидери, юристи и бизнесмени. Това не се беше случвало откакто бившият главен прокурор Никола Филчев прати подчинените си да разследват кой е поставил изключените микрофони в дома му.

Нов кредит от 2,7 млн. лева е теглила БСП за изборите, съобщава "24 часа". Така Сергей Станишев и партията му рефинансират заема, който взеха за кандидат-президентската кампания преди близо 2 години. "Ще ползваме 2 милиона за кампанията за парламентарните избори, а 700-те хиляди са, за да покрием остатъка от предишния заем", потвърди член от Изпълнителното бюро, цитиран от изданието.

Под заглавие "Улицата си търси депутати от Фейсбук" "Стандарт"Лидерите на част от софийските бунтари Ангел Славчев, Дончо Дудев и Янко Петров са в трескава подготовка на кандидатдепутатски листи. Протестиращите атакуват парламента чрез партия Демократична гражданска инициатива на Стефан Пеев.  Тя ще бъде само наш мандатоносител. Събрахме над 8800 подписа за регистрация в ЦИК, казва Петров. А Славчев уточнява, че до дни официално ще бъде представена и интернет платформа, на която протестиращите ще дават номинациите си за парламента.

Приморско забрани пиенето по плажа. Всеки, който бъде спрян с чашка на плажа, по крайбрежните алеи или в парка ще отнесе солена глоба. За първо нарушение санкцията е от 50 до 200 лева, а "рецидивистите" ще олекнат с 5 стотака. За това решение на община Приморско съобщава на първа страница "Новинар".

Според челото на "24 часа" настъпи краят на делата за забавено правосъдие в Страсбург. Граждани и фирми, пострадали от забавено правосъдие и чиито дела са приключили преди 1 октомври 2012 г., могат да поискат обезщетение от държавата до понеделник, 1 април, включително.

След тази дата на обезщетения по Закона за съдебната власт могат да разчитат само онези, които са подали заявление до Инспектората към Висшия съдебен съвет не по-късно от 6 месеца след приключване на забавеното дело.

Български роми се отказват от детски надбавки в България, но искат документ за това от социалните служби за социално подпомагане. Целта им е да могат да получават помощи в страни от ЕС, анонсира на първа страница "Труд". За радост на англичаните 80 процента от ромите искали "тапията" да им послужи за социалните служби в Германия, а на останалите - за пред властите в Холандия. Информацията за това явление съобщи директорът на варненската дирекция "Социално подпомагане" Адриана Григорова на заседание на областния съвет за тристранно сътрудничество.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  Новини 2 689 нови случая на коронавирус при 11 376 са направените тестове. Като съотношение новоустановените случаи са 23,6% от направените тестове.Активните случаи са 27 230. В ...
  Новини На 22 септември се навършват 112 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, през 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново, с манифест, ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?