19 Април 2024 г. Петък

Сидеров в атака пред МС: Ако трябва, ще вляза със сила!

2013-03-28 11:25:11
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и бившите депутати от 41-вото Народно събрание от парламента група на националистите Десислав Чуколов, Станислав Станилов, Огнян Стоичков и Павел Шопов блокираха главния вход на Министерския съвет и се опитват да влязат на днешното заседание на кабинета.

Сидеров настоява да присъства на заседанията, защото се опасява, че правителството се опитва незаконно да даде на концесия държавни обекти. Той заплаши охраната от НСО да влезе със сила в Министерски съвет, ако не бъде пуснат доброволно. 

Към 10 часа стотина привърженици на "Атака" се събраха пред партийния дом в знак на протест срещу отказа на администрацията да пусне Сидеров на заседанието. Това не е първият опит на лидера на "Атака“ да влезе на редовното заседание на кабинета. Миналата седмица той отново получи отказ, но си тръгна мирно.

Днес националистът заплаши, че няма да си тръгне, докато не се качи горе. Засега обаче той получава твърдия отказ на охраната и администрация на целия Министерски съвет.

Волен Сидеров ги нападна с обвинението, че действията им са антиконституционни, тъй като му отказват достъп до публични заседания. Той категорично отхвърли и обясненията на администрацията, че стенограмите от заседанията се публикуват. "Не вярваме на стенограмата", изригна лидерът на "Атака".

В крайна сметка се заформи дълъг спор, в който темите варираха от приватизацията на БДЖ до Конституцията и преобразуването на имоти от публично-държавна в частно-държавна собственост. По думите на Сидеров последното било скрита приватизация. 

Стигна се дори до спор в стил "ти мен уважаваш ли ме". Сидеров остро повиши тон на представители на администрацията на Министерския съвет и ги нападна, че не уважават нито него, нито партията му, нито избирателите, които са ги избрали. Наложи се служителите на МС да се опитват да успокоят Сидеров, че с цялото си уважение към него просто не могат да го пуснат вътре.

В спора активно се отчете и Десислав Чуколов, който засипа със заплахи служителите на НСО. Накрая се стигна и до спор на кого служат НСО, имат ли закон и с кого трябва да се консултират, за да пуснат Сидеров на заседанието. 

"Ако трябва, говорете с президента", изригна Сидеров срещу охраната и продължи с темата за липсата на закон за службата. Засега обаче той се сблъсква с твърдия отказ на администрацията и охраната.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати