26 Април 2024 г. Петък

Хората на Кунева не се карат кой да стане депутат

2013-03-26 16:11:28

Няма разнобой и скандали в "Движение България на гражданите", свързани с листите за народни представители, заяви говорителят на предизборния щаб на партията Прошко Прошков.

От партията на Меглена Кунева внесоха днес документите си за регистрация в ЦИК. Той уточни, че в момента се получават номинациите и вероятно в началото на следващата седмица ще бъдат готови и самите листи.

От движението внесоха 57 970 подписа в ЦИК, въпреки че са необходими само 7000 подписа. Така на практика хората на Кунева биха досегашния рекорд на ГЕРБ.

По думите на Прошков от движението внесли толкова много подписи, не за да подобрят един или друг рекорд.

Целта бяха десетките хиляди разговори, които ние и нашите приятели по градовете проведохме с хората. Най-много ценим тези, които доведоха до обръщане на нагласата на някого. Ние се борим за всеки глас, въпрос на чест и упоритост от наша страна е да привлечем и тези, които са скептични”, коментира още Прошков.

По думите му в листите на “България на гражданите“ ще попаднат предимно от хора с дълъг професионален стаж, които не са участвали в избори. Трябва да си извървял сериозен път и да знаеш къде отиваш, обясни Прошков профила на кандидат-депутатите.

Отиваме с очаквания за много широка подкрепа и да бъдем първа политическа сила, заяви той. По думите на Прошков “България на гражданите“ иска да бъде алтернатива на всякакви популистки идеи.

Прошко Прошков препотвърди, че “Движение България на гражданите” ще се яви самостоятелно на изборите и няма да прави договорки нито преди, нито след изборите.

По негови думи подкрепата за партията растяла. Подобна теза е изказвала и Меглена Кунева, макар че социологическите агенции показват спад на доверие.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати