28 Март 2024 г. Четвъртък

Цветанов излиза от политиката, ако се докажат подслушвания

2013-03-26 07:46:46

"Готов съм да се откажа от политиката и от каквито и да е дейности, ако някой докаже, че по мое време са подслушвани журналисти”, заяви пред bTV бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

По-рано днес от ”България на гражданите” заявиха, че ще внесат сигнал до прокуратурата с искане да бъдат щателно разследвани появилите си сигнали, че частна структура, паралелна на ГДБОП, подслушва общественици, журналисти и политици.

 

Цветанов категорично отхвърли твърденията, че в Бояна имало център, от който се подслушвали журналисти и политици и функционирала т.нар. „частна” ГДБОП.

По думите на бившия вътрешен министър до използване на СРС се прибягва по искане на оперативна служба, дава се разрешение от съдия и сред това документът отивал при вътрешния министър за подпис.

Той отсече, че не е подписвал разработка, свързана с журналисти.

Цветанов обаче допусна, че това може да е станало в негово отсъствие, но поясни, че това е доста малко вероятна хипотеза.

Припомняме, че тези дни се появи информация за разработка ”Будали”, свързана с журналисти от сайта ”Биволъ”.

Бившият МВР шеф добави, че за пръв път чува за подобна разработка. Прокуратурата е потвърдила, че има такава разработка.

Според Цветанов в момента има благоприятна среда за представителите на организираната престъпност. Той призна, че има „определени хипотези” относно отвличането на 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо.

Бившият министър разкри, че версиите, по които работят разследващите, съвпадат с неговите подозрения, които обаче не са обвързани с „Наглите”.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати