Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Юли 15
Начало arrow Политика arrow Предизборната кампания за предсрочните избори започва на 12 април

Предизборната кампания за предсрочните избори започва на 12 април

  Print E-mail
2013-03-24 19:23:36
източник: dnevnik.bg

Предизборната кампания за предсрочните избори започва на 12 април - тридесет дни преди изборите, и приключва в полунощ на 10 май, посочва решение на Централната избирателна комисия от събота. Самото гласуване е на 12 май.

Кампанията ще се води на български език, а гражданите, партиите, коалициите от партии, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците могат да агитират на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги – печатни и електронни медии. Социалните мрежи като Facebook и Twitter, както и личните блогове не се смятат за медийни услуги.

На всеки агитационен материал трябва да пише от чие име се издава. Поне 10% от лицевата площ на материала трябва да е заета от съобщение, че търговията с гласове е престъпление.

Извън времето на кампанията е забранено поставянето на предизборни материали по републиканската пътна мрежа и общинските пътища, пише още в решението.

До 11 май могат да се регистрират застъпници в районните секции, посочва друго решение ЦИК от събота. За целта е необходимо предложение по образец, подписано от представляващия партията или коалицията. Застъпниците трябва да са пълнолетни, да не са под запрещение и да не изтърпяват наказание за лишаване от свобода. Те обаче не могат да бъдат придружители при гласуване на избирател с увреждане на опорно-двигателния апарат или на зрението, което не му позволява да извърши сам необходимите действия при гласуването.

Една кандидатска листа може да бъде представлявана от един застъпник в една избирателна секция в изборния ден, като общият брой на застъпниците на всяка кандидатска листа на партия, коалиция от партии и инициативен комитет не може да надвишава броя на избирателните секции в съответния изборен район.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Шест въпроса като непряк отговор към прокуратурата зададе главният секретар на президентството Димитър Стоянов, съобщи БНТ.Единият от тях е "В какво точно се състои подкрепата на президента ...
  Новини Посланичката на Съединените американски щати в България Нейно превъзходителство Херо Мустафа обясни, че не е нейна работа да призовава "за оставката на което и да било длъжностно ...
  Новини Недосегаеми не трябва да има - законът е над всички, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ във връзка с акцията на Прокуратурата в президентството и последвалите арести на ...
  Новини Президентът Румен Радев излезе сред народа пред президентството заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. 
  Новини Прокурори влязоха в сградата на президентската администрация, съобщи БГНЕС. Пред сградата са една полицейска кола и два автомобила, единият от които със синя лампа.Колите са спрени точно срещу ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?