23 Април 2024 г. Вторник

Стрелялият срещу крадците полицай с обвинение

2013-03-24 18:56:00

Досъдебно производство е било образувано срещу служителя в Транспортна полиция Иван Лулеов, прострелял смъртоносно мъж от село Баня при опит за задържане, съобщи пресцентърът на Окръжна прокуратура в Благоевград.

Полицейският служител от Транспортна полиция, Пловдив, Иван Лулеов се е отзовал на постъпил около 23.00 часа снощи сигнал за кражба на съобщителен кабел, обслужващ ж. п линия Добринище - Септември, се посочва в съобщението. На път II-84, на около километър от ж. п. спирка "Ген. Ковачев" Лулеов вижда движещ се лек автомобил, марка "Фолксваген Джета", червен на цвят, влачещ кабел с дължина около 60 метра. Опитва се да спре колата, в която се оказва, че пътуват двама души от ромски  произход.

Човекът, возещ се до шофьора, напуска колата и се укрива. При опит за задържане на шофьора – 36-годишния Никола Иванов от с.Баня, полицейският служител възпроизвежда изстрел със служебния си пистолет и го ранява. 

По първоначални данни нараняването е причинено със стоп-патрон в областта на шията. Веднага след инцидента Лулеов превозва Иванов до филиала за спешна медицинска помощ в Разлог. 

Въпреки оказаната медицинска помощ обаче простреляният умира. Във връзка с това е образувано досъдебно производство срещу Иван Лулеов за извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс с цел пълно, всестранно и точно изясняване на всички обстоятелства. Според текста на този член „който умишлено умъртви другиго се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години“. 

Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който в близост до лекия автомобил "Фолксваген Джета" са открити 62 метра многожилен магистрален кабел, както и брадвата. 

Предстои привличане на Лулеов в качеството на обвиняем и задържането му за срок от 72 часа, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Според регионалния сайт Е79 простреляният Иванов е баща на три деца, криминално проявен и е лежал в затвора за множество кражби.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати