26 Април 2024 г. Петък

ГЕРБ си създава изкуствено опозиция, като използва Стоичков

2013-03-23 14:55:47

Свидетели сме на безпрецедентен опит на разбиване на протестиращите групи. Създава се шизофренна ситуация със срещата в зала "Армеец" в София с участието на студенти, при която ГЕРБ си създава изкуствено опозиция, като използва името на футболната легенда Христо Стоичков.

Това заяви на пресконференция Антон Димитров, член на Граждански форум "Промяна", който каза, че от 10 февруари насам участва в протестите на "Орлов мост" и в палатковите лагери, предаде БТА.

Тук сме хората, които за пръв път вдигнаха гласа си, от Благоевград и Варна, студенти които бяха от самото начало на "Орлов мост", без да са организирани от каквато и да е формация, били са през цялото време на моста и на всички протести в страната. Не сме настроени срещу Стоичков, дълбоко го уважаваме, но той се обявява за приятел с Бойко Борисов, приятел е и на Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ. Значи някой спонсорира всичко това, като целта е студентството да бъде разединено, коментира Димитров.

Той посочи, че искат да "съберат автентичните хора, които първи са запалили искрата на бунта и са надигнали глас срещу изстъпленията на олигархията, хората, които са протестирали срещу статуквото, монополите, банките и лихвите, проблемите в здравеопазването".

 

Не сме съгласни хора от бившия парламент да се опитват да ни разединят, каза Антон Димитров. В отговор на 
журналистически въпрос той посочи, че ще работят единствено с партия, която припознае за свои исканията на протестиращите, а не политическа формация, която да наложи някаква идеология.

Нашата цел не е да влизаме в партийни листи, а граждански контрол. Нямаме намерение да участваме в никакви партии, оставаме на улиците, отвън и ще следим какво се случва чрез обществени съвети, заяви Людмила Манова от Благоевград, пострадала и арестувана при протестите. По думите й масово в страната се организират срещи, на които се разделят студентите, като целта е да се раздават мандати.

Димитър Тодоров, студент първа година в Технически университет в София, съобщи, че имат информация, че на срещата в зала "Армеец" ще участва група от 60-тина студенти, които обявили, че представляват протестиращите на "Орлов мост", а реално не са присъствали нито веднъж там.

Кирил Светлозаров, студент трета година право в УНСС, заяви че участието на студентите на тази среща не е организирано от студентските съвети на университетите. Това е второто събитие, за втора седмица, организирано от депутата от ГЕРБ Емил Димитров, известен като Емо Фаса или Емо Ротманса, допълни той.

Според Маргарита Атанасова, участник в протестите във Варна, в народното недоволство са внедрени хора, "които гонят собствени интереси, такива, които дължат пари или са замесени в групировки като ТИМ".

По-рано днес от РЗС обявиха, че олигарси се опитват да трансферират Стоичков в политиката.

Днес студенти от цялата страна, членуващи в Националното представителство на студентските съвети, се събират на Национална среща под надслов „Бъдещето на България”. Заедно с представители на неправителствени организации и Христо Стоичков, който прие да бъде лице на искания, ще бъдат обсъдени стъпките занапред.

Преди два дни от националното представителство на студентските съвети поканиха Стоичков за свое лице. От своя страна легендарният футболист се съгласи да се срещне отново със студентите, за да изслуша тяхната идея и да даде окончателния си отговор, но постави условие пред тях - да бъдат честни и да не петнят името му.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати