20 Април 2024 г. Събота

Новата тройна коалиция да спре кадруването, зове ГЕРБ

2013-03-22 16:34:49

ГЕРБ призовава след оставката на проф. Михаил Константинов „най-после популистите от новата тройна коалиция (БСП, ДПС и ДСБ) да оставят изборните институции да си вършат работата". 

„Очевидно е, че някои политици отидоха твърде далеч, като се опитваха безуспешно да омаскаряват доказани експерти, за да оправдаят собствените си грешки и притесненията си от очакваните за тях резултати на предстоящите избори“, заявяват от ГЕРБ в съобщение до медиите. 

От партията категорично се обявяват срещу опитите на Сергей Станишев за кадруване в „Информационно обслужване” след оставката на проф. Константинов. 

„Може би Станишев се опитва да разчисти терена за връщането на Азер Меликов в „Информационно обслужване”, на което от ГЕРБ категорично се противопоставяме, защото контрастът между проф. Константинов и Азер Меликов е очевиден“, категорични са бившите управляващи.

Според тях с днешния си акт проф. Михаил Константинов продължава да печели доверие и одобрение към личността си. 

„Уважаваме постъпката на проф. Константинов, когото всички познават като дългогодишен и изключителен експерт в областта на изборния процес. Той се е доказал като безспорен професионалист, авторитет и член на няколко централни избирателни комисии. През всичките тези години в работата си проф. Константинов не се е дискредитирал по никакъв начин и продължава да печели уважението на огромна част от българското общество“, смятат от ГЕРБ.

Скандалът около председателя на Съвета на директорите на „Информационно обслужване” избухна заради думите му, че ще направи всичко, за да не позволи на тройната коалиция да се върне на власт. 

Самият служебен премиер определи изявлението като недопустимо, а БСП и ДПС реагираха остро и директно поискаха смяната му. От ДСБ също изразиха резерви за безпристрастността на Константинов. 

От СДС пък днес защитиха Константинов и се обявиха против „опитите той да бъде компрометиран като човек и демократ“.   

По-рано днес служебният премиер Марин Райков покани подалия оставка председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване” АД проф. Михаил Константинов в изборния борд, който ще следи честността на вота.  
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати