19 Април 2024 г. Петък

Ще признае ли губещият резултатите от вота?

2013-03-21 08:36:44

"Голямата опасност е в непризнаването на изборите. За първи път след 1990 г. рискуваме да имаме избори, при които загубилата партия е готова да излезе на улицата и да не признае резултатите". Това е мнението на политолога Иван Кръстев. 

"Причината е, че на тези избори никоя партия не може да си позволи да загуби. Досега всички кризи в страната са се решавали чрез договаряне вътре в елита, но днес такова договаряне е трудно, а и няма да бъде достатъчно, защото сега обществото не е разделено на ляво и дясно, а на горе и долу", обяснява политологът за "24 часа".

Проф. Михаил Неделчев допълва с позицията си свързаните с изборите страници на "24 часа"Истинският политик не е плод на социално инженерство. Именно "старите"Ето, АЗ СЪМ, дълго ме търсихте, явих се!"

"Райков отрича да е разузнавач", е водещата новина на "Преса". "Няма как да съм бил. Този въпрос е като приказката за моето двойно гражданство, шест пъти съм проверяван от различни състави на Комисията по досиетата и отговорът трябва да се търси там", обясни премиерът специално за изданието.

"Ревизия на парите за болниците", обещава министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, информира "Труд". "Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс", на столичния "Майчин дом", на Специализираната болница за активно лечение по онкология, на университетската Александровска. Всички тези големи лечебни заведения са със 100% държавно участие в капитала им и министерството излъчва техните ръководители, разбира се, след проведен конкурс", обясни проф. Петров.

Министърът на вътрешните работи Петя Първанова в интервю за "Труд" заявява, че не понася сервилните и конформистки настроени хора.

Пред "Труд" Петър Стоянов, президент (1997-2002), формулира своята теза и дава препоръки. "И Сергей Станишев, и Лютви Местан знаят, че проф. Константинов няма да фалшифицира резултата от изборите - първо, заради професионалното си достойнство и второ, защото това никак не е лесно да се случи.

Целта, която преследват те, обаче може да доведе до опасно дестабилизиране на държавата. Внушението, че изборите вече са опорочени само защото Константинов е шеф на "Информационно обслужване", може да послужи за алиби на БСП и ДПС в случай че не спечелят. Но това ражда ново напрежение, насочено към институционализма в България."

"Учителите с по-високи заплати от април", съобщава пред "Телеграф" служебният министър на образованието проф. Николай Милошев. В личен план професорът споделя, че се е нагледал на студенти, които учат "висшО" и пишат "инжИнер".

"Искат пускане на III и IV блок на "Козлодуй", съобщава "Дума". За това настояха вчера от Радикалното крило на протестите и Народното социално движение. По техни изчисления, с пускането в експлоатация на двата блока цената на електроенергията може да падне с 25%.

Двата реактора могат да работят още 30-35 години и могат да издържат на всички вътрешни и външни бедствия, посочи бившият директор на "Козлодуй" Красимир Николов. Той призова служебния премиер да обособи в отделно дружество двата блока и да се започне бързата им експлоатация. По думите му спирането на първите четири блока на АЕЦ "Козлодуй" не е било продиктувано от ЕС, а е изкуствено предизвикано за облаги на монополите.

Ядреният експерт Ангел Гоцев подкрепи искането и изтъкна, че разрушаването на един ядрен блок струва колкото и неговото построяване - над 1 млрд. лв.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати