26 Април 2024 г. Петък

ДАНС със сигнал за далавери на ексминистър Найденов

2013-03-18 16:26:51

БСП питат главния прокурор Цацаров има ли в СГП образувано досъдебно производство по сигнал на ДАНС за дейността на Мирослав Найденов като министър на земеделието.

По данни на левицата става въпрос за организирана престъпна група за търговия с влияние, оказване на натиск от висши служители на МЗХ и депутати от ГРЕБ за възлагане на обществено поръчки за храни за бедни, предлагане на подкуп.

Какво точно пише в сигнала на ДАНС, пита Явор Гечев, председател на младежкото обединение на БСП на брифинг на „Позитано". Има ли защитени свидетели по това досъдебно производство, допълни още той.

Социалистите дават кратък срок на обвинител номер 1 да им даде тези отговори. На ход днес е главният прокурор, включи се и Мая Манолова в претенциите на червените към Сотир Цацаров.
Време е маските да паднат, настоя тя и поиска да разбере дали Бойко Борисов е знаел за безобразията в ресора на Мирослав Найденов.

Поредица от пресконференции за злоупотребите на ГЕРБ започва БСП.

Хората станаха заложник на монополите, заяви лидерът на червените Сергей Станишев в централата на партията.
Според него монополът във властта създал другите монополи в икономиката.

Една европейска държава не може да бъде толкова опоскана, ако управляващите са спазвали законите й, подчерта соцлидерът.

500% поскъпнали лекарствата при ГЕРБ, а храните скочили с 40%, сметките за ток - с 60%. България се превърна в рекордьор по обедняване на хората, изтъкна лидерът на левицата. В същото време всичко поскъпнало.

Виновник за всичко това, по думите на Сергей Станишев, е Бойко Борисов, който управлявал еднолично. Според него без ревизия на кабинета на ГЕРБ няма да се спре ограбването и порочните практики.

Станишев обвини служебният кабинет, че няма такава политическа воля. Той замита, прикрива неща, които министрите би трябвало да знаят вече, изтъкна Станишев и предупреди, че служебният кабинет на Марин Райков ще носи солидарно отговорността за състоянието на държавата заедно с кабинета на Бойко Борисов.

Станишев припомни, че в петък червените внесоха сигнали до главния прокурор и подчерта, че всичко е в ръцете на Сотир Цацаров и той трябва да покаже, че прокуратурата не е политически инструмент.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати