27 Април 2024 г. Събота

Blizoo спира излъчването на TV7, поискали високи цени

2013-03-18 16:20:23

 

Поредни драми в отношенията между телевизионните оператори и телевизиите. Кабелният оператор blizoo спира излъчването на TV7 и двата негови допълнителни канала Супер7 и News7. Причината за това е, че телевизията е поискала „многократно по-висока цена за излъчването на програмите й“, съобщава на сайта си фирмата.

“Въпреки усилилията ни не успяхме да постигнем споразумение с ТВ7 и по закон сме задължени да преустановим излъчването на програмите. Супер7 и News7 ще бъдат спрени в понеделник, 18 март 2013 г. в 12:00 ч”, заявяват от blizoo.

Кабелният оператор коментира, че подобно искано увеличение от страна на TV7 е в „пъти повече от приетите норми в индустрията“. От своя страна тази рязка промяна в цената би се отразила пряко и върху цените на клиентите на фирмата.

“За да не се наложи да увеличим цените за телевизия, blizoo е принуден да спре излъчването на каналите. Отделно, ТV7 отказват да ни предложат договор за News7. По закон сме задължени да не излъчваме програми без договор и затова преустановяваме излъчването на всички програми на ТV7”, категорични са от компанията.

На своята страница кабелният оператор все пак „успокоява“ клиентите си, като уверява, че преговорите между двете страни продължават и “се надяваме да подновим излъчването на каналите на ТV7 в най-скоро време”.

Сама по себе си „медията на Бареков“ е безплатна ефирна телевизия, припомнят от blizоo. “Точно в това е парадоксът, те искат от нас като кабелен оператор да плащаме непосилна цена, а предлагат програмата безплатно по ефир”, коментират от фирмата.

 

Изпълнителният директор TV7, Супер 7 и News7 Николай Бареков заяви за БТА, че са жертва на монополно поведение от страна на оператора, който иска да излъчва програмите на изключително ниски цени.

Бареков обясни, че двете страни водят преговори от няколко месеца, тъй като в действителност от телевизията са поискали по-високи цени за излъчването на каналите. "В програмата на ТВ7 между тази и миналата година има огромна разлика - инвестираме десетки милиони в програмна схема, предлагаме невероятно качество на сигнала, нови продукти и е нормално да искаме адекватно и справедливо заплащане", каза Николай Бареков.

По думите му от blizoo са поискали да закупят на парче част от програмната схема на телевизията - мачовете от българското футболно първенство. "Тези мачове струват страшно много пари и който иска да ги предлага в портфолиото си, трябва да си заплати", заяви Николай Бареков.

 

Припомняме, че подобна "сага" се разигра в началото на тази година. Тогава конфликт настъпи между доставчика на цифорва телевизия "Булсатком" и медиите bTV Media Group и ТV7. В рамките на няколко седмици спорните търговски взаимоотношения между сателитната фирма и двете телевизии бяха в центъра на вниманието на обещственото пространство, а казусът отчасти бе сходен.

Двете телевизии искаха промяна в цените, които "Булсатком" да им заплаща, за да разпространява програмите им. Доставчикът обаче отказа да приеме офертите им, договори не бяха сключени и за период от няколко седмици потребителите на "Булсатком" се оказаха без bTV и нейните нишови канали, както и без TV7.

Решение на превърналия се в обществен проблем казус бе постигнато чак към края на януари, след като bTV и "Булсатком" постигнаха споразумение, до което се стигна след намеса от страна на бившия премиер Бойко Борисов.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати