29 Март 2024 г. Петък

БСП внесе 20 сигнала за корупция при Цацаров

2013-03-16 12:08:06

20 сигнала за корупция при управлението на ГЕРБ внесоха депутати от БСП от 41-вото Народно събрание на среща с главния прокурор Сотир Цацаров.

По думите на Михаил Миков тези сигнали са били внесени и в парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта на Яне Янев, но не са били разгледани.

Те засягат казуса “Мишо Бирата“, търгове с гори, транспорта в Столична община, унищожаване на напоителни системи и други.

Левицата неколкократно е настоявала да се провери казуса с покойния Михаил Михов-Мишо Бирата и телефонните разговори на шефа на Агенция “Митници“ Ваньо Танов и бившия премиер Бойко Борисов, в които Борисов обясняваше на Танов, че трябва да спре проверката в пивоварната на  Михов, защото бил поел ангажимент да не го закача.

Михаил Миков обясни, че БСП са срещнали разбиране у главния прокурор и той се е ангажирал в най-скоро време да се направи проверка по случаите.

Сред внесените сигнали е и случаят с поръчката за близо 50 000 лева за създаване и поддръжка на Facebook и Twitter профилите на  на Програмата за развитие на селските райони. Случаят стана известен, след като за въпросните профили, които са безплатни, беше отпусната тази сума, а самата поръчка беше спечелена от фирмата на две бивши пиарки на Министерство на земеделието и храните.

Левицата отново е изразила своите опасения и за прилагането на СРС във връзка с изборите.  Прокуратурата е призвана да контролира стриктно използването на СРС само за разкриване и доказване на престъпления, особено по време на изборите, коментира Михаил Миков. По този въпрос също срещнахме разбиране от страна на главния прокурор, добави той.

По думите на Миков Цацаров е обяснил, че е дал методически указания по този въпрос.

Не сме запознати в детайли с указанията, но това, което ни каза главният прокурор, е, че при всички случаи СРС ще се използват в рамките на досъдебни производства, обясни Миков.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати