24 Април 2024 г. Сряда

Интер стори немислимото, но отпадна след луд мач с Тотнъм

2013-03-15 08:29:02

 

Отборът на Тотнъм изживя много тежки мигове, но изстрада класирането си в следващата фаза на Лига Европа. Днес момчетата на Андре Вилаш- Боаш загубиха с 4:1 (след продължение), като безценното попадение на италианска земя бе дело на тогоанеца Емануел Адебайор.

Осминафиналният мач-реванш бе адски драматичен, след като Интер запуши устите на всички критици, изигравайки един великолепен мач. Играчите на Андреа Страмачони сториха наглед немислимото и след 90 минути игра, „нерадзурите" водеха с 3:0, с което докараха мача до продължения.

Там по-свежият тим се оказа този на Тотнъм, който се добра до попадение в 96-ата минута. Въпреки всичко, домакините не преклониха глава и намериха сили за още едно попадение в 110-тата минута чрез Алварес. За повече „нерадзурите" нямаха сили и напуснаха Лига Европа след достойна борба в един велик мач, който ще се помни още дълго.

Интер стартираше срещата от доста деликатно положение. „Нерадзурите" трябваше да сътворят истински подвиг, за да заличат изоставането си от три чисти гола . Формата на миланския гранд обаче не бе никак добра, след като в последния кръг на Серия „А" Антонио Касано и компания паднаха от Болония, а това ги отдалечи сериозно от местата в зона Шампионска лига.

Гостите от Тотнъм пък бяха лишени от присъствието на своята най-голяма звезда Гарет Бейл, който бе наказан поради натрупани жълти картони.

Първата възможност пред домакините се откри в 12-ата минута, когато Антонио Касано отправи удър към английската врата, но той бе спасен лесно от Брад Фридъл.

От своя страна гостите от Англия играеха прагматично и спокойно. „Шпорите" не предприемаха никакви рискове, което бе и напълно логично с оглед резултата в първата среща.

Английското спокойствие бе нарушено в 19-ата минута, когато домакините от Интер стигнаха до така търсения ранен гол. Попадението бе дело на Антонио Касано, който засече с глава чудесно центриране на Родриго Паласио.

Импулсът в играта на италианците бе усезаем и в 25-ата минута, удвояването на резултата бе много близо. Касано изведе с уникален пас зад защитата Паласио, който сам срещу Фридъл прати топката в горната греда.

Гостите от Тотнъм показаха признаци на живот към края на полувремето. Точно тогава Адебайор създаде и най-сериозното положение за лондончани, след като излезе сам срещу вратаря, но стреля над горната греда.

Втората част започна по-мечтан начин за „нерадзурите". В 52-ата минута Естебан Камбиасо изведе по чудесен начин Паласио, който остана сам срещу вратаря Брад Фридъл. Този път аржентинецът бе безкомпромисен и с технично изпълнение по тревата направи 2:0.

Сърцатите „нерадзури" продължиха с великолепната си игра и малко след това, Хавиер Санети излезе на добра стрелкова позиция, но ударът му от малък ъгъл бе спасен от Фридъл.

Тифозите на „Меаца" полудяха в 75-ата минута, когато Интер се добра до наглед невъзможния трети гол, който изравни общия резултат от двата мача. Отново замесен в ценното попадение бе Антонио Касанто. ФантАнтонио изпълни пряк свободен удар. Малко щастливо топката се отклони в стената, а след това и в крака на Галас, за да се оплете необезпокоявано в  мрежата на Фридъл за 3:0.

До края оставаха 10 минути, а „нерадзурите" вече усещаха, че съперникът им е сломен. В 81-ата минута Арън Ленън се намеси решително, след като изчисти топката от краката на Паласио, който се готвеше да разстреля английската врата за пореден път.

Малко след това Кайл Ноутън можеше да смълчи трибуните в Милано, след като отправи страхотен изстрел. Той обаче бе спасен майсторски от Ханданович, който изби в ъглов удар.

Рики Алварес бе близо от това да се превърне в герой засвоя тим, след като успя да се пребори и шутира в 88-ата минута. Въпреки лекия рикошет в крака на Вертонген, топката попадна в ръцете на Фридъл.

„Шпорите" се измъкнаха на косъм и в 91-ата минута, когато Галас сбърка за пореден път и кълбото на Камбиасо. Аржентинският халф отправи незабавен изстрел, който за негово съжаление мина на сантиметри от дясната греда. Така това положение сложи край на редовното време. Всичко щеше да се реши в продълженията.

Тотнъм влезе далеч по-мотивирано в допълнителното игрово време. Момчетата на Андре Вилаш-Боаш имаха две чудесни положения в рамките на само една минута, след като Вертонген и Галас стреляха опасно, но Ханданович бе последно препядствие пред гола.

Англичаните продължиха с настоятелната си игра и така се стигна до 96-ата минута, в която „белите" отбелязаха безценния за тях гол. Муса Дембеле проби и отправи тежък изстрел. Топката бе избита от вратаря на домакините, ала наблизо дебнеше Емануел Адебайор, който протегна крак и успя да направи 3:1.

Интер отново поведе с  три попадения  в 110-ата минута. Рики Алварес се оказа на точното място след едно центриране и с глава разстреля Фридъл за 4:1. „Нерадзурите" отново усетиха, колко близо са до феноменалния обрат и хвърлиха последните си останали сили в диви атаки.

В 120-ата минута Андреа Ранокия бе близо до гол, но ударът му с глава мина над горната греда. Това сложи и края на тази невероятна среща, след която гостите от Англия ликуваха. Те продължават в следващата фаза на Лига Европа, като ще научат съперника си още утре по обед.

ИНТЕР-ТОТНЪМ 4:1 (след продължение)

1:0 Касано (19'), 2:0 Паласио (53'), 3:0 Галас-автогол (75'), 3:1 Адебайор (96'), 4:1 Алварес (110')

СТАДИОН: „Джузепе Меаца"

СЪДИЯ: Иван Бебек (Хърватия)

ИНТЕР: Ханданович, Джонатан, Жезус, Киву, Санети, Гаргано, Ковачич, Камбиасо, Гуарин, Паласио, Касано(резерви: Белец, Алварес, Ранокия, Бенаси, Паса, Коломби, Белони)

ТОТНЪМ: Фридъл, Уокър, Вертонген,  Галас, Ноутън, Дембеле, Паркър, Ливърмор, Сигурдсон, Адебайор, Дефоу(резерви: Лорис, Ленън, Хъдълстоун, Холтби, Асу-Екото, Колкър, Каръл)

 

източник: news.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати