29 Март 2024 г. Петък

1700 във Фейсбук: Ние не сме шибан народ!

2010-08-20 16:13:47
Искрите между Мартин Димитров и Божидар Димитров взимат застрашителни размери, като вече можем да говорим за политическа война. Преди дни синият лидер поиска от тв екрана оставката на министъра без портфейл заради "шибания" му език. Министърът му отвърна, че е лилипут, а днес СДС-шефът го нарече човекът-гаф.

Освен чрез класическите медии, Мартин Димитров води активна кампания срещу Божидар Димитров и в нета. В собствения си блог Да уволним заедно Божидар Димитров!", видя Bnews.

"За последните 20 години има само един министър, който се обърна към собствения си народ с думите "шибан народ". След това не само че не подаде оставка, а ходи по медиите да обяснява, че тези думи не били обидни и не означавали това, което ние си мислим, а - друго нещо.

Положението би било смешно, ако не беше трагично. Подобни неща си позволяват хора, които страдат от тежко самозабравяне - смятат, че всичко им е позволено. Точно такъв случай е и Божидар Димитров. Но това е тест за цялото ни общество, и за политици и за медии и за граждани. Ще ги търпим ли такива. Ще стоим ли безучастни към такива безобразия.

Може ли такъв човек да представлява България?! Да бъде министър?! Да отговаря за българите в чужбина?! Ние българите мазохисти ли сме да продължаваме да търпим такова поведение!

Нека заедно да уволним Божидар Димитров!"

Битка и в социалните мрежи

Димитров е повел битка с министъра и в социалната мрежа Facebook. "Ще се заема лично с Божидар Димитров" е написал лидера на СДС в профила си в сряда вечер. До този момент статуса му е харесан от 45 човека, 17 са коментарите към заканата.

"Освен пълна демонстрация на политическа недосегаемост и непукизъм, това е и войнстваща посредственост, та чак и простащина, която е не само обидна, но и противна", пише Vanya Panayotova. "Този Божидар се изцепва като сеирджия на селски стадион. Да го разкараме от измисленият му министерски пост и да му потърсим отговорност какво свърши през последната година като министър. Жалък агент на ДС...", заявява пък Plamen Petrov.

"Божидар Димитров е еманация на доминиращия стил на управление в настоящия момент - на дебелашкия хумор, трудно прикриваното презрение към тези, които са ти дали мандат да управляваш, и политическата хамелеонщина - довчера с БСП, днес с ГЕРБ, утре кой знае къде. Ако искате това да бъде стилът и нивото на българската политическа класа, пак гласувайте за такива. Като бонус ще получите безкрайни полицейски акции без реален ефект, все по-осезаемо икономическо затъване и чалга - в буквалния и преносния смисъл на думата", заявява друг потребител на мрежата.

Все по-голяма популярност в мрежата набира и групата във Facebook "Ние не сме "Шибан народ", г-н Министър!" В момента тя има 1 742 участника, но броят им постоянно расте. Всички те ще изпратят едновременно отворено писмо до премиера и председателя на Народното събрание. 

"Казаното от министъра предизвиква у нас съмнения за неговото адекватно и почтено отношение към гражданите на Република България. Думите на Божидар Димитров хвърлят съмнение относно притежаваните от министъра морални характеристики и доколко той е достоен да заема подобен висок пост в управлението на държавата. Считаме, че подобно поведение е несъвместимо с качествата, които трябва да притежава един нароен представител или министър, особено такъв, който отговаря за българите извън пределите на страната", се казва в него.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати