Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Дек 5
Начало arrow Политика arrow Петър Димитров и Любен Корнезов казват "Сбогом" на парламента

Петър Димитров и Любен Корнезов казват "Сбогом" на парламента

  Print E-mail
2013-03-08 17:25:19
източник: dnes.bg

Петър Димитров и Любен Корнезов няма да бъдат в листите на кандидат-депутатите за следващото Народно събрание, заявиха самите те днес.

Двамата са едни от най-дългогодишните депутати не само в левицата, но и в НСкато цяло.

От декември 1994 година съм в политика, минах през дълъг и тежък път и като на всеки българин ми се полага да се оттегля, заяви Димитров. По негови думи в момента общото мнение на българите не е многопозитивно към познатите лица в политиката.

Петър Димитров обясни, че политиката е една от най-тежките професии. По негови думи обаче трябва да влизат нови лица. Политик не се става по принципа на кучето – с гледане. Според Димитров политик се става с работа.
Най-важното е да се появят българи в политиката, отсече той. По негови думи българщината е главната ценност, която ни крепи.

По негови думи в НС трябва да влязат хора, които няма да пращат децатата си в чужбина, а ще ги оставят тук. Човек може да бъде щастлив само в родината си, на чуждо място можеш да бъдеш богат, но да бъдеш щастлив – в никакъв случай, отсече Петър Димитров. По негови думи в политиката трябва да се намери баланс между новите лица и старите и да не се стига до двете крайности. Според червения депутат има хора, от които левицата не бива да се лишава.

Любен Корнезов е човекът конституция. Лишаването от такъв човек ще бъде дупка, заяви той.

Минути по-късно обаче стана ясно, че и Корнезов излиза от НС.

Сигурно ще ми липсва парламентът, но всичко си има начало и край, заяви той. Корнезов беше категоричен, че всеки човек трябва с достойнство да извърви своя път. Колкото богат бях преди 20 години във Великото народно събрание, много по-богат излизам от тук, но не с финикийски знаци, заяви Корнезов. По думите на депутата за законодателството на една държава е необходим опит.

Смятам, че ние трябва да заложим както на утвърдени, така и на нови хора, които обаче имат ясни и последователни позиции и перспективи за развитие, заяви и Янаки Стоилов от левицата. По негови думи за никой в БСП влизането в парламента не е самоцел и лична амбиция. Важно е ние да направим достатъчно критична и самокритична оценка за всеки, за да разберем какво е влиянието на всеки един в обществото, заяви Стоилов.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че все още не знае дали ще бъде в листите за следващото НС.

Започнаха събранията по региони и градове, готвим се за изборите сериозно, обясни той. Велчев припомни, че преди три години и половина всички в ГЕРБ са били нови лица.

Трябват хора, които са се доказали, естествено, допълни обаче Велчев. Според него депутат не трябва да бъде професия, защото човек остава извън някои ежедневни проблеми. Основата трябва да е добра и хората в НС да са с опит и да са се доказали, не че са добри партийни членове, а че са хора с опит в професията и в работата в екипност, допълни Велчев.

Димо Гяуров и Ваньо Шарков от Синята коалиция бяха доста лаконични в коментара си за листите на десницата. Точно в този момент това е последното, за което се мисли, заяви Шарков.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Властта вдига минималната пенсия, а първият ден от болничните няма да се плаща.Това стана ясно на брифинг след коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти. Смятаме, че чрез диалог можем ...
  Новини Лидерът на НФСБ Валери Симеонов окончателно е скъсал отношения с доскорошния си партньор Волен Сидеров.Това стана ясно от коментара на Симеонов в студиото на Нова телевизия. Той не ...
  Новини И Фандъкова, и Манолова съзнават, че който посегне към лошото ще загуби. Затова и двете до момента играят позитивно. Това заяви пред bTV социологът Андрей Райчев в първия ден на предизборната ...
  Новини Централната избирателна комисия (ЦИК) проведе жребий за определяне на поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите, регистрирани за участие на предстоящите местни избори на ...
  Новини Кандидатурата на Ангел Джамбазки е много силна. За 4 години в общинския съвет съм работил коректно с групата на ГЕРБ и от наша страна няма да има черна кампания. Това заяви в студиото ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?