19 Април 2024 г. Петък

Кирил Йорданов: Тласкат хората към саможертви!

2013-03-08 17:18:43

 

Кметът на Варна в оставка продължава да изпраща прессъобщения до медиите. За последните няколко дни той говори с обществеността предимно в писмен вид.

От сряда, когато официално подаде оставката си, до днес Йорданов  изпраща вече трето изявление. Този път то е адресирано не само до четвъртата власт, но и до Сметната палата, НАП, прокуратурата, държавната финансова инспекция и президента.

Изявлението му е свързано с протестното гладуване на Цветелина Тънмазова – съветничка от групата на Веселин Марешки в Общинския съвет, което започна преди няколко дни. 

"Преди всичко, позволявам си да посъветвам г-жа Тънмазова, да не наврежда на себе си в името на чужда кауза! Разбира се, не мога да не задам логичния въпрос – къде е бил гласът й, нейният личен вот при гласуване в местния парламент, през двата мандата, в които тя е общински съветник, та сега реши да гладува протестно? Убеден съм, че една справка с протоколите от гласуванията в комисията “Собственост и стопанство” и по време на заседанията на целия Общински съвет, ще даде отговор на този въпрос, а ще осветли и днешните й мотиви и декларации.

Нека бъдат извършени всички проверки, за които г-жа Тънмазова настоява, това не ме безпокои. Нещо повече – своевременното им осъществяване ще бъде от значение за правилните изводи и за бъдещите решения на съответните органи и институции.

Очевидна става тенденцията хората да бъдат тласкани към саможертва. Не изключвам нови подобни случаи. В същото време вече се прояснява и кой се възползва от тях", посочва Йорданов.

 

"Длъжен съм да предупредя: Всички в държавата ни трябва да се страхуваме от по-нататъшна ескалация на процеса на жертване на човешки съдби и животи в името на чужда кауза! Добре е хората, които активираха и продължават да стимулират този процес, да се появят на сцената и да отстояват сами собствената си позиция. Да не го правят за чужда сметка!", казва още кметът в оставка.

Припомняме, че Тънмазова, която кара втори мандат в Общинския съветкато избраничка на Марешки, изведнъж се потресе от ставащото в общината и обяви гладна стачка "с искане за назначаване на ефективна, обстойна и независима проверка на дейността на Община Варна".

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати