24 Април 2024 г. Сряда

"Тотнъм" разби "Интер" с 3:0 в дербито на Лига Европа

2013-03-08 08:19:07
С попадения на Гарет Бейл, Гилфи Сигурдсон и Ян Вертонген "Тотнъм"Интер" и на практика си осигури място в четвъртфиналите на Лига Европа, обезсмисляйки реванша в Милано на 14 март. 

При тегленето на жребия двубоят беше определен като дербито на осминафиналите, но "шпорите" напълно надиграха бившия европейски шампион и единствено Самир Ханданович спаси италианците от по-тежка загуба. 

Футболистите на Андре Вилаш Боаш затвърдиха страхотната форма, в която се намират и продължават да нямат загуба в Лига Европа от началото на турнира. "Интер" пък показа изключително слаба игра и за целия мач създаде едва две опасности пред Брад Фридъл. 

"Тотнъм" откри резултата още в 6-ата минута. Сигурдсон се справи с двама защитници на левия фланг, след което центрира в наказателното поле, където Бейл надскочи Естебан Камбиасо и с глава прати топката във вратата. 

Няколко минути по-късно Джърмейн Дефоу беше близо до втори гол, но Самир Ханданович отрази неговия удар. В 13-тата минута отново словенският вратар спаси "Интер" след далечен изстрел на Бейл. 

В тези минути "Интер" почти не успяваше да играе с топката и бъркаше при всеки един опит да изнесе играта далеч от своята врата. Логично се стигна до втори гол в 18-ата минута. Арън Ленън проби по дясното крило и намери в наказателното поле Дефоу. Ханданович спаси неговият удар, но при защитата на "Интер" отново проспа ситуацията и Сигурдсон направи добавка отблизо. 

В 35-тата минута Бейл пропусна да отбележи второто си попадение с глава в мача, а три по-късно отново Ханданович трябваше да се намесва, за да спаси удар на Сигурдсон. 

"Интер" можеше да се върне в мача при първата си смислен атака в двубоя. Антонио Касано опита извеждащ пас през центъра на защитата, след който Рикардо Алварес се озова сам срещу Фридъл, но стреля покрай вратата. 

Въпреки че изоставаше сериозно в резултата, "Интер" отново предимно се защитаваше и не успяваше да изнесе играта в предни позиции. В 46-ата минута Вертонген направи страхотен пропуск на метър от врата след центриране на Бейл от ъглов удар. 

До края на мача "Тотнъм" можеше да направи резултата още по-убедителен. Ханданович обаче спаси удари на Дефоу и Ленън. Няколко пъти пък Дефоу взе грешни решения при добри контраатаки и числено предимство за "шпорите".

В 76-ата минута "Интер" създаде второто си положение в мача. Влезлият като резерва Родриго Паласио се озова на отлична позиция, но Фридъл запази убедителната преднина на "Тотнъм" с хубаво спасяване. 

В същото време "Базел" победи многомилионната селекция на "Зенит"Бенфика" победи "Бордо"Леванте" и "Рубин"
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати