29 Март 2024 г. Петък

"Атака" поздрави "олигофрените" в НС с Радо Шишарката

2013-03-06 13:26:28

”Атака” излиза от парламента и повече няма да участва в заседанията на НС, заяви лидерът на партията Волен Сидеров, след което депутатите му спретнаха музикален поздрав към народните представители от другите политически сили. 

Депутатите отхвърлиха предложението на ”Атака” в едномесечен срок да се отнемат лицензите на ЕРП-тата, прекратяване на приватизационните договори и връщането на активите им в държавата и товапредизвика недоволството му. 

70 народни представители гласуваха, 12 от тях бяха ”за”, против – 13, останалите се въздържаха. 

Лидерът на партията Волен Сидеров за пореден път обясни, че ЕРП-тата трябва да се национализират, защото не спазват приватизационните договори, надписват сметки, подават ток с лошо качество. 

В днешния ден минималните ни очаквания, че това НС може да направи нещо в синхрон с исканията на протестиращите, умряха, заяви Сидеров. 

Според него проекторешението на националистите е било отхвърлено с циничен присмех от депутатите от ГЕРБ.

„За мен това са олигофрени. В момент, в които ние искаме българският парламент да направи нещо за българите, тези льохмани ми се хилеха в лицето“, заяви Сидеров. 

„Излизаме от парламента и започваме борба следващият парламент да не включва такива национални предатели“, закани се Сидеров.

Той очаква на следващите избори „Атака“ да получи по-висока подкрепа от тази на вота през 2009 година.

Сидеров не си спести острите думи за депутатите от другите парламентарни групи, като ги нарече ”мушмороци” и ”национални предатели”. Гневът му беше предизвикан и от отхвърлянето на искането на „Атака“ 17 май да бъде обявен за ден на почит на загиналите българи при турското робство. 

По думите на Сидеров във всеки град ще бъдат разлепени табла със снимките на хората, които са отхвърлили двете предложения.

„Нека българският народ да знае какви хора са изпратени тук. Нека хората, които са гласували за тях, да си посипят главата с пепел“, заяви Сидеров.  Според него всички освен представителите на „Атака“ са национални предатели.

Парламентарната група на „Атака“ залепи на вратата на стаята си в НС списък с имената на депутатите, които отхвърлиха исканията им днес в НС, заедно с техни снимки и с поздрав за всички тях с песента на Радо Шишарката ”Курви, сбогом”.

Минути по-късно от стаята на групата излезе депутатът от националистите Венцислав Лаков с включен таблет, на който звучеше култовата песен от 90-те.

Той обясни, че партията просто използва добре познат израз, а Радо Шишарката много добре бил нацелил тона.

Лаков допълни, че ”Атака” можело да покани чалга певецът на някой свой митинг.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати