26 Април 2024 г. Петък

Икономически кръгове лансират МВР шеф за служебния кабинет

2013-03-06 09:57:20

Определени икономически кръгове лансират определени кандидати за вътрешен министър, заяви МВР шефът Цветан Цветанов в оставка пред bTV. Той уточни, че не знае кой ще поеме неговия пост в служебния кабинет. 

„Опозицията твърди, че служебното правителство ще е близко до ГЕРБ. Не, ние сме се изолирали. Дори не знам кой ще е бъдещият вътрешен министър. Но определени икономически кръгове лансират определени кандидати. Хора се обаждат, дискутират, това в малка България се знае. Те са 10-15 имена, които се спрягат”, поясни Цветанов, но не пожела да назове имена.


 „За мен е важно на 12 май българските граждани да гласуват за по-добра България. Правителството ще преосмисли всичко, което е допуснало като грешки. Фокусът на едно бъдещо управление на ГЕРБ ще бъде социалната политика”, заяви вицепремиерът в оставка.

Относно здравословното състояние на премиера в оставка, който два пъти беше приет в болница заради високо кръвно, МВР шефът каза, че Борисов е добре. 

„Във всички моменти, които се развиват в страната, няма човек, който да участва в управлението и да не изживява всичко това”, смята Цветанов.

ГЕРБ се готви за предсрочни местни избори във Варна, след като днес предстои сегашният кмет Кирил Йорданов да обяви дали ще подаде оставка. 

Цветанов лансира областния координатор на ГЕРБ и водач на групата й в общинския съвет Иван Портних като добра кандидатура за кмет. 

„Но когато се определят номинации се правят задълбочени анализи. Не трябва да допуснем подобна грешка като тази през 2011 година”, заяви Цветан Цветанов, визирайки подкрепата на ГЕРБ за Кирил Йорданов на последните местни избори. Това решение Цветанов определи като политическа грешка. 

„Той беше най-малкото зло, което можеше да се представи към този момент”, коментира вицепремиерът в оставка и заяви, че „издигането на този кандидат е реално политическа грешка на ГЕРБ”. 

Цветанов отказа да посочи кой точно е предложил кандидатурата на Кирил Йорданов, като обясни, че решенията са колективни и всеки един от партията може да предлага. 

Цветанов посъветва медиите да попитат организаторите протестите кои са и какви данъци са плащали. „В първите редици колегите ги познават като интересни – свързани с наркоразпространение. Не бих искал да конкретизирам. От 50 човека, които се възприемат като лидери, около 49% са познати на полицията”, заяви вътрешният министър в оставка. 

Той не скри възмущението си, че на шествията е имало хора, употребили дрога, и такива, свързани с наркоразпространението. „Ултрасите, тези с камъните, с бутилките”, конкретизира Цветанов. Особено рязко той реагира на факта, че е имало и непълнолетни. „Къде са им родителите и защо имат пари за бутилка”, попита той. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати