26 Април 2024 г. Петък

Живите факли на България; Бум на самоубийства в градовете на протеста; Самозапалването е най-отчаяното самоубийство!...

2013-03-05 08:13:09

Темата на "Дума" размишлява върху силата на ненасилствените протести в страната ни от миналия месец. "Живите факли на България", е заглавието на материала.

През съдбовния февруари в България имаше шест опита за самоубийство. Два от тях - станаха чрез самозапалване пред местните общини. Трагичните инциденти бяха отразени от медиите и бегло коментирани от психолози и социални медици. Нито една от институциите, отговорни за социалното и духовното здраве на нацията, не показа загриженост - нито Министерството на здравеопазването, нито Комисията по здравеопазване в НС, нито БПЦ, нито специализираните медицински центрове, НПО-та и т. н.

Държавата за пореден път показва пълна индиферентност към нещастията на своите граждани. "Труд"Бум на самоубийства в градовете на протеста".  По темата "Телеграф"Самозапалването е най-отчаяното самоубийство!".

"Правителството крие на каква цена разпродава крупни имоти", алармира "Сега". На заседанието миналия петък е било решено да се продадат идеални части от 160 декара, собственост на летище София, на авиокомпанията "Хемус Ер". В решението на правителството не е посочена цена, а само, че ще стане чрез пряко договаряне, обясниха от Министерския съвет. Имотът е отреден за карго, кетъринг, обслужване на самолети и инженерни системи, трафопост и митница и се намира в местността Летищен комплекс - София. Справка в агенциите за имоти показва, че в момента един квадратен метър в района върви от 150 до 750 евро.

А Меглена Кунева, председател на движение "България на гражданите"За два месеца няма как да се отговори законово на исканията на хората за по-голямо гражданско участие в предстоящите избори. Ние няма да подкрепим партия, която лъже и краде на вота. Нашата визия за бъдещето е несъвместима с управленските модели, които предлагат БСП, ДПС и ГЕРБ."

"Ако Иван Костов направи кабинет, то от "Атака ще трябва да предприемем партизански действия и да излезем на въоръжена война." Това заяви Волен Сидеров вчера, минути след като Командира втрещи всички, като поиска властта. Костов призова президента Росен Плевнелиев да връчи третия мандат за кабинет на "Синята коалиция" вместо на ДПС, информира "Стандарт".

"Протестът изравни силите на ГЕРБ и БСП", анализира пред "Стандарт" равнищата на процентите от направените проучвания социологът от Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов. "Който чуе гласа на бедните, ще вземе повече на изборите."За първи път на Сергей Станишев му "излязоха" отляво"Хаосът ще отблъсне хората от урните."

Евтиният ток може да важи само до първи юли. Причината е, че намалението на цената на еленергията с 6-7% е смятано до 1 юли. Тогава изтича регулаторният период, разяснява "Сега". Не е ясно дали след това ще бъде направена нова корекция и дали тя няма да компенсира изкуственото задържане на цените сега. Това стана ясно от думите на председателя в оставка на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Юлиана Иванова, казани по време на вчерашното обществено обсъждане на новите цени на тока. В следващата фактура ще бъдат изписани само сумите за  ползвания дневен и нощен ток, както беше преди години, обясни Юлиана Иванова, ръководител на ДКЕВР в оставка, съобщава "24 часа". Така хората ще знаят колко им струва изразходваната енергия, а плащанията за пренос и достъп през мрежите, както и добавките за зелена енергия, топлофикациите и "Мариците", ще бъдат на гърба на сметката.

"Ако не ни чуят, 12 хил. миньори излизат на улицата", обяви Валентин Никифоров, един от петимата вицепрезиденти на КНСБ, цитиран от "Дума". "За огромните признати разходи на ЕРП-тата и за 13-процентното увеличение на тока трябва да има персонално отговорен. Затова миньорите от "Марица-изток", от софийския, от пернишкия, от бобовдолския минен басейн са на улицата и искат отговор на тези въпроси. С тях са и железничарите. Те са направили анализ, че след "Кремиковци" следващият голям удар срещу българските товарни превози ще бъде спирането на ТЕЦ-ове. Около 30% от превозите на "БДЖ Товарни превози" са от въглищата. Това означава нови съкращения и нови катаклизми в товарните превози на БДЖ", разясни той причините за насрочения за днес общ протест за запазване на работните места на синдикати на миньорите към КНСБ и Синдикалната миньорска федерация към КТ "Подкрепа".

Анализът на "24 часа"Европа не иска роми, но лекарите ни ги взема веднага". Да си българин в Западна Европа става все по-неприятно. Кампанията срещу нас и румънците е като лавина. Първо французите, после холандците, британците, а сега и  германците ни превърнаха в плашило. България стана мръсна дума.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати