Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Август 20
Начало arrow Политика arrow Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност

Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност

  Print E-mail
2013-03-02 18:42:00
източник: dnes.bg

„Моят стил е да тропна по масата и да взема решение, може би това бе и правилното поведение в последните събития“, е на мнение министърът в оставка Лиляна Павлова, коментирайки управлението на правителството и последните събития в България в интервю за Нова телевизия.

Павлова заяви, че са направени много неща от правителството, но са допуснати и грешки.

„Най-главното е, че не активизирахме икономическата активност, винаги съм питала защо ни беше толкова нисък дефицит, толкова строга фискална политика. Трябваше много по-рано да се предприемат действия в ДКЕВР и за ограничаване поскъпването на тока, това е наша грешка. Дянков беше прекалено рестриктивен. Умееше да казва „Не”, но не и „Да”, сподели министърът на регионалното развитие в оставка.

По думите ѝ, ако правителството беше вдигнало дефицита – малко и прозрачно, е щяло да постигне развитие на икономиката, осигуряване на заетост и повече пари в бизнеса.

„Вярвам в жените и смятам, че в кризи те са много по-ефективни. Не казвам, че мъжете не могат да се справят или че са лоши, напротив. Но смятам, че една жена в криза се мобилизира, може да бъде ефективна и може да се справи. Спомняме си Ренета Инджова като премиер. Включително и Саша Безуханова смятам, че е един безспорен лидер“. Това  отговори Лиляна Павлова на въпрос, дали жена не би могла да бъде служебен премиер.

Според нея служебният кабинет, ще е съставен само от експерти и ще трябва да овладее държавата и да гарантира честни демократични избори.

Относно настъпилата криза с Общественият съвет, според Лиляна Павлова основният проблем се корени в  представителността на протестиращите.

“Росен Плевнелиев е изключително диалогичен, той изслушва всички гледни точки и се старае винаги да вземе обективното решение за всяка ситуация. Но лошото е, че има разнопосочни мнения и желания на представителите на протестиращите”, смята Павлова.

Тя оприличи протестите на бутилка шампанско, а тапата – на сметките за ток. "След като тапата хвръкна, се стигна до много нови искания, в това число и някои съвсем неприемливи", заяви Павлова.

Министърът в оставка изрази мнение, че протестите във Варна са най-ясно организирани и имат най-ясна концепция за исканията им. „Ако не си желан, трябва да си тръгнеш”, каза тя по повод исканата оставка на кмета Кирил Йорданов.

„Не приемам обаче да се самозапалиш по политическа причини”, допълни Павлова, визирайки случая със самозапалилия се 36-годишен мъж пред сградата на Общината във Варна в знак на протест. 

“Медиите изиграха негативна роля, защото преекспонирането на една тема нагнетява напрежението”, твърди министърът в оставка. Тя смята, че някои елементи от протестите са били показани прекалено драматично, без да има основание за това.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ", пише в позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"."Подиграха ...
  Новини Само след два дни ще гласуваме, за да изпратим своите представители в Европейския парламент, които ще защитават нашите интереси в голямото европейско семейство в следващите пет ...
  Новини Пълна проверка на 746 къщи за гости, които са построени с евросредства започват МВР, НАП и ДФЗ, обявиха МВР шефът Младен Маринов и министърът на земеделието Румен Порожанов. "От 2015 г. до ...
  Новини Изключително висока е цената в обществената поръчка за наем на машините за изборите. Това мнение изрази пред БНР бившият депутат адвокат Петър Славов. Той посочи, че наемът за една машина ...
  Новини Еврокомисарят по цифрова икономика и общество и водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент Мария Габриел прогнозира победа за нейната партия на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?