28 Март 2024 г. Четвъртък

Ел Класико - въпрос на чест във втората серия за седмицата

2013-03-02 09:44:57

Събота е и футболната фиеста тече с пълна пара. Време е за поредната порция шедьоври, включени в „Гол за гол” – насладете им се.

Реал Мадрид – Барселона, 17:00 часа

Едва ли скоро е имало Ел Класико, в което да няма почти никакъв заряд. Защото точно в това дерби между най-големите испански клубове те не гонят никаква цел, освен една – морално удовлетворение.

В Примера нещата са отдавна решени – „Барселона” води с 16 точки на „Реал” и е абсурдно да се мисли, че „Белият балет” може да настигне каталунците. Целите на мадридчани отдавна са други – Купата на Краля и, на първо място, Шампионската лига.

Именно с идеята за най-комерсиалния турнир се очаква да подходи Жозе Моуриньо към мача. Специалния вероятно ще включи в състава на белите някои имена, които по-рядко играят за „Реал”. А и със сигурност Жозе иска да покаже, че „Барселона” вече не му е проблем дори с резервите. Макар че е смешно да се лепва етикет „резерви” на играчи като Рикардо Кака, Карим Бензема, Лука Модрич и възстановения Марсело. В игра се връща и Серхио Рамос, който беше наказан, но Анхел Ди Мария на свой ред заема мястото му заради червения си картон при гостуването на „Депортиво Ла Коруня”.

За „Барселона” мачът на „Сантяго Бернабеу” ще е опит да бъде възстановена увереността на отбора след тежкия шамар, който каталунците претърпяха на „Ноу Камп” от вечния враг в реванша за Купата на Краля през седмицата. Лошата новина за синьо-червените е, че Шави Ернандес отново има проблеми с бедрото и ще липсва 10-15 дни, а Андриано Кореа още не е възстановен. Лео Меси обаче тренира с отбора, след като в сряда имаше температура и пропусна възстановителното занимание на каталунците.

Липсата на Шави може и да се окаже в плюс за „Барселона”, колкото и абсурдно да звучи на пръв поглед. Според много специалисти наличието и на Шави, и на Фабрегас, който не е в оптимално игрово състояние напоследък, пречи на Андрес Иниеста, който е слаган на крилото, а там определено не се чувства добре. Дон Андрес безспорно е по-силен като плеймейкър и това си пролича, когато заигра като такъв в края на мача с „Реал” през седмицата и даде асистенцията за почетния гол на Жорди Алба.

Средните ставки на букмейкърите сочат леко предимство за „Барселона” – 2.40 за тяхна победа при 3.10 за победа на „Реал” и 3.81 за равенство.

Прогноза: Х

Милан – Лацио, 21:45 часа

Второто голямо дерби в 27-ия кръг на Серия А. Залогът тук е третото място, което дава право на участие в Шампионската лига догодина. В момента то се заема от „Лацио”, но „орлите” са със само две точки преднина пред росонерите.

Двата отбора влизат в мача от много интересни позиции. „Милан” се преобразиха с идването на Марио Балотели и определено играят по коренно различен начин спрямо есента – с преса в противниковото поле, с много хъс и желание, с голяма доза фантазия в нападение и с доста по-стегната защита. От друга страна „Лацио” се представя равномерно силно през целия сезон досега, но през февруари „орлите” определено свалиха малко гарда, налегнати и от доста проблеми заради контузии на ключови фигури.

Интересен факт преди мача е, че „Милан” нямат победа във вече шест поредни мача срещу „Лацио” – четири равенства и две загуби, последната от които с 2:3 в Рим в много красив мач. Преди тази серия росонерите нямаха загуба срещу „Лацио” в 27 поредни мача. А „орлите” имат само една победа като гост в последните си осем мача в Серия А, като паднаха четири пъти, докато „Милан” взеха шест поредни победи като домакин.

По отношение на съставите „Лацио” е в много по-неизгодна позиция. Аут за мача са трима много важни играчи на римляните – по един във всяка линия. Става въпрос за голмайстора Мирослав Клозе, капитана Стефано Маури и защитника Абдулай Конко. Ще липсват още Мариус Станкевичус и Кристиян Броки, което определено отслабва отбранителния вал на „Лацио”.

В състава на „Милан” най-големият отсъстващ е Филип Мексес, който е наказан. Французинът е истинска скала в отбраната на росонерите в последния месец и безспорно отсъствието му ще си проличи. Дългосрочно контузени са Даниеле Бонера и Найджъл Де Йонг.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство за „Милан” – 1.70 за победа на росонерите, 3.85 за равенство и 6.35 за победа на „Лацио”.

Прогноза: 1

източник: actualno.com

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати