27 Април 2024 г. Събота

"Славия" и "Ботев" дадоха добро начало на полусезона след 2:2 в София

2013-03-02 09:18:37
"Славия" и "Ботев"Овча купел". Двата отбора създадоха доста възможности и заслужиха поздравленията за мача.

"Славия" започна по-силно и поведе в деветата минута. Тогава бившият капитан на ЦСКА Тодор Янчев стреля силно пред наказателното поле, Адам Стаховяк спаси, но топката попадна в Галин Иванов, който отблизо вкара.

Малко след това треньорът на пловдивчани Станимир Стоилов трябваше да смени принудително защитника Веселин Минев. "Ботев" изравни в 21-ата минута, когато след подаване отдясно в наказателното поле отбраната на белите остави Вандер Виейра сам на метър от голлинията и той отбеляза.

Положенията пред двамата вратари продължиха. В 26-ата минута футболист на "Ботев" стреля в наказателното поле и топката се удари в ръката на Филип Филипов, но съдията Ахмед Ахмед не даде дузпа.

Шест по-късно игралият силно Петър Димитров беше изведен в добра позиция, но стреля неточно. В 39-ата и Марлон Перейра от "Ботев" напусна терена заради контузия. В добавеното време на първата част Борис Галчев изпълни много добре пряк свободен удар, но Стефано Кунчев изби.

Жълто-черните направиха пълен обрат и поведоха в 51-ата минута. При добра атака Мариян Огнянов беше намерен отляво в наказателното поле, излъга Стаховяк и от много малък ъгъл по въздуха успя да прати топката във вратата.

Само три минути по-късно "Славия" вкара втория си гол. След центриране отдясно на Радослав Димитров при близката греда португалецът Ливраменто се разписа с глава.

В 64-ата минута Стоилов трябваше да извади и Виейра заради физически проблем, получен в началото на втората част. В 78-ата "Славия" беше много близо до третия си гол. Иванов подаде технично към Здравко Лазаров в наказателното поле и опитният нападател пусна топката леко покрай Стаховяк, но топката срещна гредата.

"Ботев" отговори с хубави атаки, но пропуски направиха капитанът Иван Цветков и Тодор Неделев.

Пловдивчани събраха 29 точки, с колкото са третият "Литекс" и ЦСКА. Треньорът на отбора от Ловеч Христо Стоичков изгледа двубоя на стадиона на "Славия". ЦСКА посреща "Литекс" в събота на "Българска армия" от 15.00 часа.

"Славия" е девети със 17 точки.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати