Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Дек 15
Начало arrow Варна arrow Депутат от ГЕРБ: Кметът на Варна да подаде оставка докато още не е късно

Депутат от ГЕРБ: Кметът на Варна да подаде оставка докато още не е късно

  Print E-mail
2013-03-02 09:16:06
източник: dnevnik.bg

Вече казах по-рано днес, че поведението на Кирил Йорданв в момента е арогантно и неадекватно на ситуацията. Само крайно безочлив човек може да реагира така. Йорданов трябва да подаде оставка докато още не е късно".

Това каза депутатът Павел Димитров, който е и бивш лидер на областното ръководство на ГЕРБ във Варна по повод на дадената по-рано днес пресконференция от варненския кмет.

На нея Йорданов обвини Димитров, че носи персонална отговорност за сключването на таен договор според който общинското предприятие "Градски транспорт" трябваше да изкупи частния си партньор "Транстриумф холдинг".

Според една от клаузите му независимо от изхода на сделката частната компания трябваше да получи около 1.5 млн. лева под формата на предварително изискуемо капаро или неустойка. В момента за получаването му "Транстриумф холдинг" е завела арбитражно дело, което блокира изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт в града.

"Обвиненията срещу мен са лъжа!", каза Димитров. В подкрепа на думите си той цитира заповед на Кирил Йорданов от 04 април 2012г., с която сам е одобрил работен проект, за стартирането на Синята зона във Варна. "Такъв проект не може да бъде осъществен без заповед на кмета на града, обясни Димитров. Той сам е подписал заповедта, а днес лъже, че е научил от мен за синята зона".

Павел Димитров каза, че се надява много скоро ГЕРБ да излезе с официално решение, касаещо искането за оставка на Кирил Йорданов. "Вероятността на 3 март кметът да бъде изметен под натиска на гражданското общество е вече много голяма, каза още депутатът. Според мен много скоро ще му се наложи да дава отговор и на много други въпроси"
От информацията след днешната пресконференция на Кирил Йорданов разбирам, че той очаква реакция от най-високото ниво в партията и ми се струва, че тя няма да закъснее. Но все пак нека изчакаме, за да видим какво ще се случи. Хората с достойнство не чакат реакцията на благодетелите си".

Само преди четири дни Павел Димитров заяви, че ГЕРБ трябва да се разграничи от Кирил Йорданов, а той трябва незабавно да подаде оставка.

"С отказа си да се оттегли от поста си, Йорданов постига единствено озлобяване на хората, които открито заявиха, че вече не го искат, допълни Димитров и уточни, че това е негово лично мнение, а не на партията, която припозна във варненския кмет своя кандидат на последните местни избори".

"За да се успокоят варненци, ГЕРБ трябва да се отрече колкото се може по-бързо от кмета, когото издигна, а той самият да се оттегли."Още не мога да си обясня защо се стигна до това решение".
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Варна
  Новини Спешно събарят незаконни къщи във варненската ромска махала "Максуда". Събарянето е по разпореждане на кмета на Варна Иван Портних. Причината е свличане на земна маса, която е паднала върху ...
  Новини След поредица отлагания, „синята зона“ във Варна най-после ще заработи. Това ще стане официално утре - 11 юли, съобщиха на пресконференция в общината, предаде репортер на Moreto.net. - - ...
  Новини Планини от боклуци и лоша миризма притесниха жителите на морската столица насред летния сезон. Вече пети ден боклуците в най-големия район във Варна се трупат и не се извозват, съобщи Нова ...
  Новини Във варненския "Аспарухов парк" поставиха пейки с гледка вместо към гората към канал, съобщава Булфото. - - Новите места за отдих са обособени след изграждането на отводнителния канал по ...
  Новини Не са открити нарушения на варненския плаж "Офицерски-изток", съобщават от Министерството на туризма.Припомняме, че преди дни служебният ресорен министър Стела Балтова разпореди ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?