Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Май 28
Начало arrow Политика arrow Не приемаме служебен кабинет със зам.-министри на ГЕРБ!

Не приемаме служебен кабинет със зам.-министри на ГЕРБ!

  Print E-mail
2013-03-02 09:04:15
източник: dnes.bg

Служебният кабинет трябва да бъде съставен от хора, необвързани с политически централи или корпоративни интереси. Това каза във Велико Търново лидерът на ДПС Лютви Местан.

Според него бъдещите министри, техните заместници, а така също и областните управители, не трябва да носят съмнения за партийна ангажираност.

Няма как да приемем за служебен кабинет, в който заместник-министрите на ГЕРБ, които са ярки политически лица, биха запазили постовете си или този кабинет да управлява с министри на областите, защото областните управители са съответните представители на изпълнителната власт за областта. Под служебен кабинет не разбираме само министрите, а и политическите кабинети на министрите от служебното правителство, посочи лидерът на ДПС.

Министрите от служебния кабинет трябва да не носят съмненията за партийна ангажираност особено с все още управляващата партия ГЕРБ, която е изчерпала кредита на доверие, каза Местан.

"Ако някой иска да ни убеди, че се оттегля постепенно от властта, това означава да няма министри от ГЕРБ, да няма заместник-министри, да няма областни управители от ГЕРБ", каза още лидерът на ДПС. Според него не трябва да ги има и фигурите, чрез които Цветан Цветанов е упражнявал респресиваната си власт.

По думите на Местан в състава на Обществения съвет, свикан при президента, има фигури, които „меко казано будят тревога" и заради които въпросът с корпоративната неангажираност на хората от бъдещото служебно правителство става все по-актуален. Лидерът на ДПС обаче не пожела да посочи конкретни имена.

Следващото правителство не трябва да повтаря грешката на Бойко Борисов, който по думите на Местан е водил фалшив диалог с народа. "В стила на пожарникар отиваше при пожара, когато е пламнал", каза лидерът на ДПС. По думите му, ако следващото правителство повтори управлението на Бойко Борисов, животът му няма да е дълъг. 

Лютви Местан посочи, че в бъдещите листи на ДПС ще има широко застъпена гражданска квота от личности, които не са членове на партията и ще бъдат на избираеми позиции.

ДПС не е част от проблемите на България, а фактор за решаването им и ще бъде част от широкото политическо съгласие, което ще стои зад новото българско правителство, отбеляза Лютви Местан.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?