26 Април 2024 г. Петък

БСП видя подставено лице на Цветанов в Обществения съвет

2013-03-02 09:01:11

Има и представители на монополите, алармира Станишев

Подставено лице на Цветан Цветанов е внедрено в Обществения съвет при президента. За това предупреди лидерът на БСП Сергей Станишев на извънреден брифинг.

Той обърна внимание на медиите, че снощи, очевидно под натиска на Цветанов, в списъка на съвета е дописан Иван Павлов от синдиката на служителите на МВР.

По време на предишното правителство той беше начело на протестите, а в момента активно работи, за да няма протести срещу Цветан Цветанов. Станишев изтъкна, че Павлов е личен и верен човек на вътрешния министър в оставка. Според лидера на БСП целта, с която е внедрен Павлов, е той да блокира работата на друг представител на полицейски синдикат Валентин Попов. 

„В парламента днес вече предупредих за опасностите от този състав на Обществения съвет, който трябва да работи в помощ на служебното правителство”, напомни Станишев. По думите му в съвета има представители именно на монополите, верни на досегашното управление лица, които и до този момент са давали съвети на управлението на Борисов.

„Посланието, което отправя българският президент с този състав на Обществения съвет, е подигравка с исканията на протестиращите”, каза лидерът на БСП.

 

Станишев напомни, че едно от основните искания на хората е премахване на монополите и прекратяване на политиката, която поставя пазара над хората. „Този подход може само да дискредитира Обществения съвет”, добави Станишев.

Соцлидерът напомни, че с писмо вече е предупредил президента за опасностите пред бъдещето служебно правителство и пред България, ако се приложат подобни предложения. „В този Обществен съвет трябва да бъдат представени българските граждани и техните искания, очаквания и надежди”, категоричен беше лидерът на БСП.

Той изрази силното си притеснение от случващото се. „Подобни действия подкопават самата идея за Обществен съвет, който да помага на служебното правителство. С тези решения президентът не показва да е на висотата на своите отговорности”, каза още председателят на социалистите. Станишев призова президентът да е част от отговорния диалог и решенията, с които да се постигне съгласие.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати