20 Април 2024 г. Събота

Станишев индианец при Царя и Доган, сега не ще на тръстиката

2013-03-01 11:19:19

разсъждения за предстоящото управление и за предишните премиерът в оставка Бойко Борисов откри заседанието на правителството, след като честити Баба Марта на присъстващите.

Той съобщи, че се очаква днес ДКЕВР да има решение за 7-8% намаление на цената на тока. Това ни беше ангажимент, дано го вземат като решение днес, да сме си го изпълнили. 

След две отлагания заради здравословното му състояние едно от последните заседания на кабинета започна с коментара на Борисов, че днес можеше съставът да е друг.

Знаете, че преди няколко дена върнахме мандата и ако искаха да поемат отговорност и да управляват, както тръбяха много, днеска можеше да има Министерски съвет с други министри и друго правителство, заяви Борисов.

В Трънския край казват „дай ми някоя работа, където кусур да намирам“. Предлага ни се някаква нова форма на управление -  партийните лидери да стоят като в тройната коалиция на някакъв съвет горе в планините или в някоя резиденция в полите на Витоша, а някакви тука марионетки да играят ролята на премиери и министри. Това ни предлага Станишев.

Това го направи Доган преди няколко години и си управляваше от там тройната коалиция, тогава Станишев беше сред изпълнителите, Доган и Царя го правеха, той беше индианецът долу, но явно сега не му се иска да е на тръстиката и затова предлага друг вариант. Партийните лидери само да са лидери, да излъчват някой, който да го бият с камъни, заяви той. 

Премиерът се обърна персонално към някои от министрите.

И на Цветанов да кажа, че Господ разполага със здравето на хората, народът с това кой трябва да управлява, така че ние направихме това, което можахме. Сигурно много неща не сме направили, нека да съдят по делата и за едните, и за другите, и за третите, каза премиерът в оставка. 

Пътната агенция, никакво отстъпление по качеството. Да не направят беля сега тези един-два месеца някъде да не възникне проблем, ще ги държим след това отговорни, така ще им кажеш, поръчва той вероятно на регионалния министър в оставка Лиляна Павлова. 

Премиерът в оставка отново заяви, че не се меси изобщо в създаването на служебно правителство.

Борисов предположи, че никой от присъстващите няма да остане министър в служебното правителство. Но ако пожелаят, не ги принуждавайте зам.-министрите да напускат, който иска да остане, ако го поканят, разбира се. Иначе са готови и те с оставките както областните управители, коментира още той. 

Борисов благодари и на медиите и отново коментира, че контролът над журналистите се оказал „активно
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати