23 Април 2024 г. Вторник

Лили Павлова свали кръвното на Борисов

2013-02-27 15:10:27

Премиерът в оставка Бойко Борисов се почувствал по-добре в болницата, след като регионалният министър Лиляна Павлова му занесла добри новини за граденето на магистралите у нас.

Той беше приет в бившата правителствена болница в понеделник вечер с високо кръвно, но състоянието му се подобрило, след като министър Павлова, за която наскоро той каза, че заслужава "златен медал" и искаше да я направи вицепремиер след оставката на Симеон Дянков, му съобщила за напредъка по магистрала "Струма".

Това съобщи самата Павлова, която присъства на подписването на договор за проектиране и строителство на лот 2 на магистрала "Струма". 

Тя отбеляза, че вчера ЕК е одобрила цялата апликационна форма за изграждане на магистралата. Има напредък на изпълнението на лот 1 и има възможност този участъкът да бъде пуснат предсрочно, похвали се още Лиляна Павлова. Тя информира, че днес е била на свиждане при  премиера в оставка Бойко Борисов в болницата и е докладвала  каква е реализацията по проектите.

„Независимо че сме в оставка, работим и полагаме усилия работата да продължи по най-добрия начин“, заяви Павлова. 

„Бях притеснена за състоянието на премиера след последните дни. Днес той се чувства по-добре, когато му занесох тези добри новини и писмото за одобряване на апликационната форма, това допълнително подобри здравословното състояние на премиера“, отчете регионалният министър. 

Министърът напомни, че изборът на фирмата изпълнител на магистрала „Струма“ е станал на принципа на икономически най-изгодната оферта. Този участък е изключително натоварен и приоритетен европейски коридор, отбеляза министърът. Тя напомни, че магистралата трябваше да е готова преди десет години за Олимпийските игри в Гърция.

Изграждането на лот 2 - 37-километровия участък Дупница-Благоевград, е на стойност близо 359 млн. лв. и се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и  националния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт".  Срокът за изпълнение е 22 месеца. 

 

Павлова заяви още, че договорът с изпълнителя на лот 4 на магистрала "Тракия" може да бъде прекратен във всеки един момент, ако не се спазват ангажиментите по него. Тя каза, че последните проверки са показали, че има забавяне в темповете на работа на изпълнителя. 

Когато са изчерпани всички механизми по договор да бъде санкциониран изпълнителят, това е последната възможна стъпка. Ако продължат по този начин, има възможност това да се случи, допълни министърът и уточни, че това може да стане и преди първи юни, когато е крайният срок за изпълнението на обекта. 

Правим необходимото да създадем предпоставки да не може занапред да се вземат решения, които да повлияят пътищата, които сме започнали или сега започваме, да бъдат спрени, каза министърът. 

Целта е процесът да стане необратим от политическа гледна точка, това е моята цел и желание, допълни Павлова. Друг проект, по който има забавяне, е при изпълнението на лот 2 на магистрала "Марица", каза министърът.

Павлова каза, че на този етап няма причина да бъде обсъждано предложение тя да стане член на служебен кабинет. Лиляна Павлова посочи, че подобно предложение не й е било отправяно. В отговор на въпрос тя уточни, че не е член на ГЕРБ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати