29 Март 2024 г. Петък

Разбиха носа на млад мъж на протеста във Варна

2013-02-27 12:37:57

Млад варненец си тръгна с разбит нос и аркада след снощния протест в града. Инцидентът стана по време на шествието по бул. “Мария Луиза”.

“Вървях до един възрастен човек, който от няколко дни излиза с нас и носи плакати срещу кмета”, разказа пострадалият и допълни, че пенсионерът редовно бил атакуван от момчета, които му дърпали плаката и искали да го вземат.

“Това се повтори и във вторник. Аз застанах между тези младежи и възрастния, за да го защитя. Тогава едно момче със суитшърт и черна качулка ме удари и побягна”, обясни още варненецът.

Свидетели на инцидента веднага посочили извършителя на стоящ наблизо полицай. “Добре”, отговорил служителят на реда и стоял, без да помръдне. Няколко протестиращи повикали негови колеги. “Дойдоха двама полицаи да ме питат какво стана и защо по лицето ми има кръв. Казах им, че са се сетили да питат”, разказа още пострадалият.

По-късно той потърсил помощ в Спешния център на Варна и се прибрал в дома си. Въпреки неприятната случка твърди, че отново ще се включи в протестите довечера.

Дядо Георги, 72-годишният варненец, заради който е станало мелето, каза, че преди няколко дни, когато протестиращите се събрали в зала “Пленарна” на общината, също е бил нападнат от младо момче, което му издърпало плаката и го скъсало.

Организаторите на варненските протести обявиха, че днес ще се състои мълчалив протест срещу кмета Кирил Йорданов от 17 часа пред Общината. “Искаме да видим кои са провокаторите с тромбите и свирките, които искат да ни заглушат”, подчертаха те.

Читател също сигнализира за инцидента в рубриката ни мРепортер. По думите на читателя мъжът е пострадал, защото се опитал да защити един дядо, на когото провокатори са скъсали плаката.

В интернет се появи и видеоклип от скандалната случка, в който се вижда и реакцията (или по-скоро липсата на такава) на варненския полицай, който казва само "Добре."

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Варна


Новини
Възстановен е палатковият лагер пред община Варна, съобщи bTV.Първоначално от полицията се опитаха да ги спрат, след което се отдръпнаха.След като в сряда той беше преместен в пешеходн ...
Новини
"Няма доказан случай на коронавирус във Варна към момента!" Така коментира в социалните мрежи кметът на Варна Иван Портних съмненията за заразени от новия вирус в крайморския град.По думит ...
Новини
Спешно събарят незаконни къщи във варненската ромска махала "Максуда". Събарянето е по разпореждане на кмета на Варна Иван Портних. Причината е свличане на земна маса, която е паднала върх ...
Новини
След поредица отлагания, „синята зона“ във Варна най-после ще заработи. Това ще стане официално утре - 11 юли, съобщиха на пресконференция в общината, предаде репортер на Moreto.net.В &b ...
Новини
Планини от боклуци и лоша миризма притесниха жителите на морската столица насред летния сезон. Вече пети ден боклуците в най-големия район във Варна се трупат и не се извозват, съобщи Нова тел ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати