20 Април 2024 г. Събота

Отложиха заседанието на МС, Борисов още е в болница

2013-02-27 12:34:33

Правителственото заседание се отлага за утре, тъй като премиерът в оставка Бойко Борисов все още не е изписан от болницата, стана ясно в Министерския съвет. 

Борисов е в бившата правителствена болница от понеделник вечерта, когато постъпил с високо кръвно.

Очаква се днес да бъде изписан. За днес Борисов имаше насрочена среща с новоизбрания патриарх Неофит.

Междувременно в Министерския съвет дойде лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който по-рано в парламента се закани, че заедно с депутати ще отиде на заседанието на кабинета в оставка заради съмнения за ограбване и допълнителни сделки и далавери в "последния час". 

Депутатите от партията ще дойдат и за утрешното заседание.

От партия „Атака“ били готови да приемат мандат за съставяне на правителство от хора, които не са участвали в изпълнителна власт досега, съобщи Волен Сидеров. 

За четири месеца до края на парламента бихме разкрили всички сделки на досегашното и предишното правителство, заяви лидерът на националистите.  

Това обаче зависело от желанието на президента Росен Плевнелиев да предложи такъв мандат и от желанието на НС да гласува евентуалния кабинет, но липсвало и от двете страни. Според Сидеров това означава, че няма желание да бъде направена ревизия на управлението на ГЕРБ, което било опасно, защото хората ще отидат на избори, без да знаят за какво гласуват. 

Сидеров обясни, че в дневния ред на заседанието на Министерския съвет е записано даване на три концесии. „Атака“ е против това да става в последното заседание на правителството в оставка. Националистите искат със закон такава възможност да бъде отменена завинаги. 

Има и прехвърляне от публична в частна държавна собственост, което означава подготовка за приватизиране. По същия начин, така на концесии, България беше раздадена на парче и килограм, заяви Сидеров.

Лидерът на „Атака“ изрази и съмнения, че бъдещ служебен кабинет, назначен от президента, по-скоро ще потули подобни сделки, отколкото да ги разкрие.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати