20 Април 2024 г. Събота

"Барселона" и "Реал" влизат в най-тежката част от сезона с "Класико" за Купата на краля

2013-02-26 08:33:48

"Барселона" срещу "Реал" - 26 февруари. "Реал" срещу "Барселона" - 2 март. "Манчестър юнайтед" срещу "Реал" - 5 март. "Барселона" срещу "Милан" - 12 март. Това са четирите мача на истината, които ще определят развитието на сезона за двата най-титулувани испански отбора.

Стартът на решителните битки ще бъде даден тази вечер в 22.00 часа на стадион "Камп ноу"Реал" обаче ще излезе крайно амбициран, за да остане в борбата поне за единия от вътрешните трофеи, след като отдавна изгуби шансове за титлата в Примера дивисион.

Освен да определи евентуалния победител в 109-ото издание на турнира, двубоят ще трябва да даде отговор на въпросите, които "Барселона" и "Реал" поставиха с представянето си в осминафиналите на Шампионската лига.

Преди година двата отбора изглеждаха сякаш са в своя собствена лига - те водеха здрава битка в Примера дивисион, а увереният им ход в най-силния европейски турнир предвещаваше мечтан финал на "Алианц арена". Няколко пропуска от точката за изпълнение на дузпа ги разделиха от него, но въпреки това "Барселона" и "Реал" според мнозина бяха най-добрите състави в света.

През настоящия сезон обаче ситуацията е коренно различна. Испанските грандове са много близо до отпадането още в първия кръг от елиминациите. "Барселона"Милан", докато "Реал"Манчестър юнайтед". Но не резултатите са това, което притеснява привържениците на двата отбора, тъй като те са напълно преодолими, а слабата игра, която мадридчани и каталунци демонстрираха.

И докато "Реал" изпитва сериозни затруднения и показва неубедителна игра от началото на сезона, "Барселона" изглеждаше добре смазана машина, която спечели 30 победи в 37 изиграни мача и загуби само два пъти преди сблъсъка с "Милан". Затова в лагера на каталунците вярват, че представянето в Милано е било неизбежен и краткотраен спад.

"Не трябва да изпадаме в истерия заради резултата в Милано и първото полувреме в Севиля. Ние трябва да се стегнем, защото ни предстоят много решаващи мачове"Севиля" през уикенда, като се разписа в 15-и пореден мач в Примера дивисион.

Аржентинецът заяви, че е невъзможно "Барселона" да играе за нулево равенство срещу "Реал". "Реал", защото в противен случай ще отпаднем."

Франсеск Фабрегас припомни двубоите за Купата на краля през миналия сезон, когато "Барселона"Реал" обаче изигра изключително второ полувреме, изравни резултата и беше много близо до победен трети гол.

"Реал" е голям отбор. Никога не знаеш какво може да очакваш. Те трябва да вкарат и затова сме сигурни, че ще атакуват. В същото време "Барселона", добави помощник треньорът Жорди Роура, който води отбора в отсъствието на Тито Виланова.

Той реши да влезе в словесен сблъсък със съперниците преди мача, като се изказа остро срещу назначението на Ундиано Майенко за главен съдия на дербито.

"Това е изборът за съдия и ние не можем да направи нищо. Не знам дали е добър или лош рефер, но е очевидно, че при него статистиката ни е по-лоша, отколкото при останалите съдии. Без да навлизам в подробности, ще припомня, че единствената ни загуба в Примера дивисион през сезона е при него. Спомняме си добре и мача за купата срещу "Реал" през 2011 година. Просто искам да му пожелая целия късмет на света и се надявам реферите да останат незабелязани утре", заяви Роура.

Моуриньо не пропусна да отговори със своя характерен ироничен стил. "Предпочитам да следвам уроците, които ние получихме от "Барселона". Уроци по спорсменство, уроци как да се държиш на терена, как да не говориш за съдиите, да не ги наобикаляш по време на мач, да не оказваш натиск върху тях, да не симулираш, да не опитваш да изпросиш картон на съперника.И, разбира се, уроци как да играеш футбол, защото те го правят много добре", заяви португалският треньор пресконференция преди мача.

Моуриньо сподели, че тежката програма в следващите седем дни изобщо не го притеснява, дори напротив. "Ние обичаме да играем този мач. Винаги предпочитаме трудни мачове, а не такива, в които няма напрежение. Очакваме с нетърпение двете срещи с "Барселона", както и с "Манчестър юнайтед" след това", каза той.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати