27 Април 2024 г. Събота

Кулезич: Не аз получавах sms-ите на Борисов, Бареков: Само ТВ7 разследваше властта

2013-02-26 08:28:44
Не аз бях човекът в телевизията, който поддържа близки отношения с Бойко Борисов, не аз се радвах на sms-ите му, нито пък съм получавала такива. Това коментира журналистиката Люба Кулезич пред "Медиапул" след като по-рано през деня стана известно, че е уволнена от ТВ7. Тя определя престоя си в медиата като "непрекъснато отбраняване на свободата" й.

"Докато бях в телевизията, трябваше да се защитавам, в това число и в ефир, че съм в проправителствена и слагаческа телевизия. Трябваше да се разграничавам. Всеки гради собствената си свобода, доколкото тя е възможна. Бранех я със зъби и нокти", заяви Кулезич.

Не аз преобърнах палачинката

Не мога да я обърна за два часа. Макар че правя много вкусни палачинки".

Пред "Труд" Кулезич обяснява, че е научила за освобождаването си от мейла си. Тя посочва, че не може мотив да бъде това, че не е спазила журналистическите правила, защото винаги е давала различни гледни точки в предаването си. Тя уточнява, че и първа за медиата е показала протестиращите и им е дала думата при първите големи шествия.

"Смятам, че реакцията е прибързана и паническа. От сърце се забавлявам с преобръщането на палачинката.". Тук тя отново сочи като получаел на sms-ите Николай Бареков. Водещият на рубриката "Гореща точка" в сутрешния блок и изпълнителен директор на телевизията до преди няколко дни често демонстрираше подкрепата си за управлението и лично за ГЕРБ в свои коментари (в синхрон с политиката на медиите от и около "Нова българска медийна група"От една седмица България не е същата и ако някой не се съобразява със ситуацията, не може да си върши работата. Люба е един достоен журналист, когото аз много ценя, но тя отказа да покаже различните гледни точки.

Никой не може да си позволи провокативно поведение

и да въвлича и телевизията, затова прекратихме договора си с нея" (пред "Блиц"). Бареков добавя, че се извинява на "на всички протестиращи, които под някаква форма са се почувствали засегнати" от казаното в предаването на Кулезич - без да става ясно кое точно има предвид.  

Водещият, който явно иска да позиционира медиата като телевизия на протестиращите обяснява още, че "Разграничавам се категорично от опита да се настрои телевизията срещу протестиращите. Ние не правим анализи, не коментираме случващото се, но сме им предоставили целия си рейтинг, цялата си техника, за да се чуе техния глас" (пак пред "Блиц"). На въпрос дали не е трябвало да се уволни през 2011 г. когато нарече протестиращите в София зърнопроизводители в ефир "развилняла се пасмина от провинцията"Няма никаква прилика между двата случая. Една беше обстановката тогава, съвсем друга е сега. Между България от 2009-а и България от 2013-а няма нищо общо." 

Пред сайта ПИК, изпълнителният директор на ТВ7 обяснява, че

"единствената телевизия, която непрекъснато правеше разследвания срещу властта"

"Вече трима министри не са си на постовете – на здравеопазването Стефан Константинов, на енергетиката Трайчо Трайков и зам.-министърката Гергана Павлова. Нашата позиция е кристално ясна от самото начало...Аз не виждам да има по-свободна телевизия от нашата", заявява Бареков.

Люба Кулезич обяснява, че вече има няколко предложения за работа и смята да работи на "по-професионално място". От думите й се разбрало, че новото й работно място ще е в медиа, близка до Делян Пеевски, посочва "Медиапул". Онлайн медиата припомня, че в последното предаване на Люба Кулезич в неделя един от гостите й е бил вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Цветан Цветанов, който заявил, че начело на протестиращите са лица от криминалните структури, свързани със сочения за глава на "Октопода" Алексей Петров.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати