29 Март 2024 г. Петък

Плевнелиев уважи протестиращите: Запрятаме ръкави!

2013-02-24 21:54:49

Хиляди излязоха на протест из улиците на София. В началото президентът Росен Плевнелиев дойде при протестиращите, които се събраха пред Министерството на икономиката. Първоначално протестиращите го посрещнаха с възгласи „Мафия” и „Оставка”. Държавният глава прие исканията им и обеща да ги разгледа следващата седмица.

„Сега ще работим, запрятаме ръкавите и ще работим. По-важното е, че не бягаме от проблемите. Дойдох тук, за да уважа хората и да получа техните искания. В обществения съвет към президент няма да го обърнем на говорилня”, обеща държавният глава.

Благодаря ви, че ми връчихте исканията, пожелавам ви успех, каза държавният глава. Нека да докажем, че вярваме в демократичните ценности и бъдещето на България. Ще работим заедно - президентството е отворено. Желая ви успех и ви чакам следващата седмица, каза президентът Плевнелиев.

След това се чуха възгласи „Българи юнаци”, след което президентът се върна в президентството. 

Цяла България днес е на улицата. Народът излиза, за да си върне държавата, това заявиха координаторите на днешния протест в столицата пред президентството. Хиляди хора се събраха пред сграда на президентсвото.

На  лозунг пише „Стоп на продажните политици”, на него е нарисувана картата на България и пише „БСП, ДПС, ГЕРБ, ДСБ, Атака, РЗС, НДСВ, СДС залепени със знака „стоп”.

Единствената институция, която работи в момента е президентството, заяви протестиращите.

180 жалби са дадени от граждани до ДКЕВР. Това демократична страна ли е? Много българи са осъдени от монополите. Това демократична страна ли е – питат протестиращите. Те посочиха, че се опитват да ги разделят, но няма два отбора, има само един отбор и той е на протестиращите на българи, предаде "Фокус".

Хиляди протестиращи вече пристигнаха от президентството пред сградата на НС, където има и засилени мерки за сигурност заради избора на български патриарх. 

Те носят лозунг с надпис „Прасета жалят за Буда”, Участниците в шествието призоваха всеки българин, който ги подкрепя, днес да закачи националния флаг на балкона си, за да се види как ще осъмне България утре.

Протестиращите носят лозунги с надписи „Вън на монополите”, „Банкстери, свалете лихвите”, „Пирин е в беда. Спасете го сега” и други. Пред парламента са поставени защитни решетки. Зад тях има жандармеристи. 
Ромският столичен квартал "Факултета" също се включи за втори пореден ден в протестите срещу ЕРП-тата. И днес, както вчера, недоволните роми блокираха железопътната линия, по която минават влаковете за Гърция. Блокиран е и изходът на магистрала "Люлин".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати