19 Април 2024 г. Петък

Красимир Велчев: ДПС не е партия, а силна икономическа империя

2013-02-23 09:32:19

В живота на Бойко Борисов заплахите са ежедневие, но той не ги афишира", казва в интервю за "24 часа" председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той обяснява, че докато е бил главен секретар на МВР, Борисов получавал много заплахи за живота си от престъпните структури.

"Върхушката на ДПС е единствената, която говори за напрежение и заплаха за етничекия мир в страната. Българи и мюсюлмани по места се разбират прекрасно", категоричен е Велчев. И допълва, че ДПС не е партия, а силна икономическа империя.

Ежедневникът представя и позицията на председателя на ДПС Лютви Местан, който поиска вчера, с писмо до президента, да Или разсекретяване, или Борисов на прокурор", категоричен е Местан.

В разузнавателния доклад със сигнала за готвеното покушение срещу Бойко Борисов името на Ахмед Доган се споменава наистина, но я няма точно думата "поръчител", разясняват хора от службите.
По въпроса "Преса"Сигналите за атентат срещу премиера са фалшиви". Генерали опровергават министър-председателя. ДПС дава Борисов на главния прокурор.

"Труд"Повече от 40 закона пред провал". Вчера по спешност парламентът избра за конституционен съдия зам.-председателя на Върховния касационен съд Гроздан Илиев, издигнат от ГЕРБ. Във вторник НС ще решава съдбата на АЕЦ "Белене", след провалилия се заради ниска активност ядрен референдум. Темата на вестника оповестява, че новият служебен кабинет, ще ревизира ГЕРБ.

На вътрешните си страници изданието информира за временното отстраняване от постакмет на Несебър на Николай Димитров (независим), обвинен за строителство и разкопаване в защитената територия на терена до несебърския квартал "Черно море", около който гръмна скандала Дюнигейт. Това е постановил в петък Бургаският окръжен съд.

Цялото политическо ръководство на МВР и шефът на ГДБОП Станимир Флоров да бъдат отстранени от служебния кабинет, настоя лидерът на БСП Сергей Станишев на консултациите при президента.
Само така може да стане факт постигнатото общо съгласие за провеждане на честни и демократични избори, които ще се проведатмежду края на април и средата на май, разяснява "Дума".

"Стандарт" изказва предположението, че премиер на бъдещото служебно правителство ще е Андрей Делчев, председател на Българската петролна и газова асоциация. В публичното пространство се споменават още две известни имена като Хюлиет- Пакард" в Централна и Източна Европа и всички развиващи се пазари в общо 63 държави, и името на политолога Иван Кръстев, председател на УС на Център за либерални стратегии и изследовател в Института по хуманитарни и социални науки във Виена (IWM Vienna).

"24 часа"Какво иска улицата?" по-малко депутати - от 240 на 100 или 120; мажоритарни избори, при които народът има народни представители, а не партиите; механизъм за отзоваване на народните представители; възможност за отнемане на имунитета на депутатите; най-много до 2 мандата на депутат; пряк избор на съдии, прокурори и полицейски началници, което ще елиминира ВСС - много компрометиран в последните години орган. Изданието оповестява и адресата на следващото недоволство - банките.

"Забравете фразата "не може", когато става дума за благото на хората", призовава в интервюто си за "24 часа" омбудсманът на Републиката Константин Пенчев. "Хората има за какво да протестират и да са по улиците - в криза, безработица, бедност - не може да липсва яснота как се формират сметките. С години е пренебрегвана възможността гражданите да искат промяна на общите условия в договорите с всички монополи и банките. Уж са равнопоставени страни по договорите, но общите условия се пишат едностранно от монополите и банките и хората нямат право на мнение, не могат да искат промяната им", обяснява омбудсманът.

Лицата на протеста се събират на тайно място днес - оповестява "Труд" - за да обсъдят общи искания към държавата, парламента и президента.

"Роми, военни, превозвачи излизат на улицата", информира "Сега". Днес организатори от цялата страна се събират в Сливен, за да обединят исканията си, а в неделя се очакват най-масовите протести от началото на кризата. Групата на протестиращите се разраства във всички посоки - вчера срещу "умните" електромери протестираха пловдивските роми.

Днес в 10 ч. в София мирно патриотично протестно шествие ще проведат военните от легия "Раковски". Превозвачи пък се възползваха от критичната обстановка и заплашиха, че също ще протестират, ако не се удължи срокът за поставяне на фискални апарати в автобусите. Той изтича на 31 март и веднъж вече беше удължаван. Така, започналите като протести на пострадалите от монополите и срещу високите сметки за ток и парно, окончателно ще се превърнат в протести на всички и срещу всичко. Ромите в Пловдив искат смяна на електромерите и изтеглянето на EVN. Те ще протестират днес и в неделя заедно с общите протести.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати