19 Април 2024 г. Петък

Уникален Милан надигра Барселона и заслужено спечели

2013-02-21 08:11:39
Милан поднесе най-голямата изненада в осминафиналите на Шампионската лига, като победи с 2:0 Барселона на "Сан Сиро". 

Изненадваща бе не толкова победата, колкото начинът по който бе постигната тя. Росонерите напълно обезличиха прословутото нападение на Барса и не му оставиха никакви шансове. Лео Меси остана незабележим през всичките 90 минути и въобще не се отличи с нещо на терена. 

Резултатът бе открит от Кевин-Принс Боатенг в 57 минута, след съмнително положение за игра с ръка на Кристиян Сапата. Такава наистина имаше, но с това съдбата сякаш се реваншира на италианците за горчивото отпадане от Барса през миналия сезон.

В 81-ата минута вече нямаше нищо спорно, когато Съли Мунтари вкара след перфектна атака, в която участваха резервата Нианг и Ел Шаарави. 


Мачът започна с изненадващо добра игра на "росонерите", които действаха напълно хладнокръвно срещу атаките на каталунците и не позволяваха да се стигне до каквито и да е опасности пред вратата на Абиати. Единственото положение за Барса бе след едно центриране от корнер, когато за миг имаше напрежение в наказателното поле и Пике овладя на гърди, но все пак защитник го изпревари и изчисти топката.

От своя страна домакините изглеждаха много опасни на контраатаки и в 16-та минута имаха стопроцентово положение за гол. Ел Шаарави бе изведен зад защитата, макар и при доста съмнително положение за засада и навлезе в наказателното поле отляво. В решителния миг обаче той си поведе много силно топката и Валдес го изпревари. След получилия се корнер Милан действа заучено и топката бе поднесена по земя за Боатенг в наказателното поле, но неговият удар мина покрай вратата.

До края на първото полувреме нищо на терена не се промени. Барселона владееше топката в близо 70% от времето, но не правеше нищо с това. Милан също бе доволен да се отбранява, но все пак имаше една добра атака, при която Ел Шаарави за сантиметри не достигна да засече полуниско центриране пред вратата.

И след почивката мачът продължи да е ужасно скучен, като Барса все така притежаваше топката, но не се случваше нищо интересно пред нито една от двете врати.

В 58-та минута обаче "Сан Сиро" изригна, тъй като Милан откри резултата. След силен изстрел от фаул на Амброзини топката рикошира първо в Жорди Алба, удари се в ръката на Сапата и достигна до Боатенг, който с остра добавка от десетина метра матира Валдес. Каталунците бурно претендираха заради ръката на Сапата, който от една страна бе много близо до Алба и очевидно нямаше умисъл, но от друга ръката му бе неестествено протегната.

Само две минути по-късно резултатът можеше да стане 2:0, когато защитата на Барса допусна грешка и позволи на Боатенг да нахлуе по дясното крило, но този път той отказа да стреля и опитът му да центрира по земя към Пацини се оказа неточен.

При центриране от фаул в наказателното поле на Барса Пацини технично овладя на коляно и със завъртане стреля с другия крак, но насочи топката право към Валдес и той не бе затруднен.

Едва в 75-та минута за първи път Барселона имаше поне идея за отбелязване на гол, когато Иниеста пробва изненадващ силен удар от почти 30 метра, но топката профуча покрай страничната греда. Пет минути по-късно Шави стреля от пряк свободен удар над вратата.

В 81-та минута обаче Милан нанесе втори удар, като този път нямаше нищо съмнително в гола. Всичко започна с прекрасно подаване на Монтоливо към влезлия като резерва Нианг, той финтира Пуйол в наказателното поле и върна на Ел Шаарави, който пък от своя страна копна зад защитата за връхлитащия Съли Мунтари и той от воле простреля Валдес.

Барса имаше добра възможност да върне поне един гол в 87-та минута, когато Карлес Пуйол засече с глава центриране от корнер, но не уцели вратата.


Милан - Барселона 2:0

1:0 Боатенг 58
2:0 Мунтари 81


Милан: Абиати, Сапата, Мексес, Констант, Абате, Амброзини, Мунтари, Монтоливо, Боатенг, Ел Шаарави (88 Траоре), Пацини (75 Нианг)

Барселона:
 Валдес, Алба, Пике, Пуйол (88 Масчерано), Алвеш, Бускетс, Шави, Иниеста, Фабрегас (62 Алексис), Педро, Меси
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати