26 Април 2024 г. Петък

Революция в интернет: Хората искат Бойко обратно!

2013-02-20 15:53:03

Българското интернет пространство беше взривено от новината, че премиерът Бойко Борисов подава оставката на правителството и България ще бъде изправена пред предсрочни избори.

В социалната мрежа Фейсбук беше създадена група "Протест в подкрепа на Бойко Борисов", в която хиляди българи заявяват подкрепата си към премиера и чиято численост се увелича изключително бързо.

"Ако правителството на Борисов напусне, само Бог може да спаси България".

Има участници от цялата страна. Те призовават обаче протестът да премине "без качулки и камъни".

"Не ни оставяй на турците и комунистите!" и "Много хора ви вярват, ще ви върнем на власт!", са само част от коментарите на симпатизанти на Борисов.

Притеснени потребители апелират да се спрат протестите. “Толкова ли беше трудно да си протестират цивилизовано? Толкова много хора искаха Борисов да се оттегли без да осъзнават, че той е един от малко, които са направили много за тази държава! И аз това се питам… какво искате?”, пишат хора във Фейсбук.

Други пък припомнят, България няма по-добра алтернатива от Бойко Борисов. “Идват Доган и Станишев, които ни докараха до тук! Тях ли искате!?”, питат потребители.

 

"Ние, младите хора сме бъдещето на България и искрено желаем Бойко Борисов да ни управлява! Този човек за пореден път доказа, че за него народа е на първо място! Нека не му позволяваме да си отиде! Хайде, българи, нека извоюваме доброто си бъдеще, начело с Бойко Борисов!" и "Приятели, как ще допуснем това да се случи? Въпреки, че не е перфектно, това е правителството с най-много успехи и постигнати цели" са само част от призивите на недоволните от оставката на премиера.

В същото време стана ясно, че от близо час служителите на държавната администрацията масово получават SMS-и от активисти на ГЕРБ за организиране на протест в защита на Бойко Борисов. Това съобщиха служители в правителствената администрация от Дондуков 1, предаде БГНЕС.

От администрацията на Народното събрание пък съобщиха пред репортер на БГНЕС, че "ръководството тотално се е скрило и не иска да общува с никой". "Те са като попарени, никой нищо не говори"тезиси за говорене по темата" от пресцентъра на ГЕРБ.

Пред парламента се проведе и протест в подкрепа на Бойко Борисов, на който присъстваха няколкостотин души.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати