27 Април 2024 г. Събота

Искра Фидосова: Подкрепяме оставката на премиера Бойко Борисов, няма да подкрепим сформирането на ново правителство, няма да участваме в служебен кабинет

2013-02-20 15:36:18

Заявяваме твърдо и категорично, че ще подкрепим оставката на премиера Бойко Борисов, няма да подкрепим сформирането на ново правителство с наш мандат в този парламент и няма да участваме в служебен кабинет, заяви депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова.

ПГ на ГЕРБ се събра на съвещание, на което дойде и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Категорични сме утре за подкрепата на оставката на кабинета Борисов. Очакваме решението на президента. ГЕРБ няма да е начело на организирането на избори. Утре няма кой да е виновен на тези, които ще загубят изборите, допълни Фидосова.

Председателят на парламентарната група на мнозинството Красимир Велчев беше категоричен, че партията продължава да е единна както през годините досега. По негови думи е хубаво, че идват избори, защото отново ще бъде чут гласът на народа.

Това, което призовахме нашите народни представители, връщайки се по районите си, да говорят по структурите ни, че ние сме партия, която винаги е излъчвала позитивизъм и категорично осъждаме насилието. 

Ние призоваваме при протести, независимо дали са в нашата подкрепа или не, да няма насилие. По негови думи това насилие е умишлено провокирано. 

И Фидосова, и Велчев в изказванията си намекнаха, че насилието по време на протестите в последните дни е било провокирано от опозицията.

Точно с кръвта по улицата днес Борисов мотивира оставката си. „ГЕРБ, отидете си с мир“, припомни Велчев изказвания на своите основни опоненти. 

За пореден път показахме, че ние сме отговорни политици, колегите избягаха и се скриха, тръгнаха по региони, за да подклаждат протести, заяви Искра Фидосова. Тя намекна, че представители на опозицията са подклаждали насилието по протестите.

„Някой колеги, вместо да стоят тук и да гласуват важни закони, те тръгнаха по страната във време, в което са длъжни да са тук“, разкритикува тя опозицията. 

Още вчера от БСП заявиха, че ще бойкотират работата на парламента, защото според тях 41-то НС е изчерпано и те няма какво повече да правят в него. Днес Станишев заяви, че утре левицата ще влезе в пленарна зала, за да гласува оставка.

Ние не сме влезли в парламента за екстри и за облаги, заяви Велчев. Аз лично за този период освен задължения, нищо друго не съм видял. Не се оплаквам, получих много опит, допълни председателят на парламентарната група на ГЕРБ.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати