26 Април 2024 г. Петък

Федерер се разходи по ръба на пропастта

2010-06-21 19:21:35

Абсолютният фаворит бе на косъм от отпадане още в първия кръг на Уимбълдън

Шесткратният шампион и водач в схемата Роджър Федерер премина през ада на петсетовата битка преди да стигне до изключително драматичната победа с 5/7, 4/6, 6/4, 7/6, 6/0  срещу Алехандро Фая (Кол) в среща от първия кръг на започналото днес Открито първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

Сякаш за да опонира на безличното до известна степен световно първенство по футбол, най-старият тенис турнир в света предложи още в първия си ден спектакъл, изпълнен с невероятни емоции и обрати и показа, че тенисът може да бъде безкрайно интересна и вълнуваща игра.

Всичко започна обаче с известна доза високомерие и неправилна настройка за игра от страна на световният номер 2 Роджър Федерер, който подведен от безпроблемните си две победи срещу Фая през последния месец бе далеч от познатото ниво на игра в началните минути на двубоя.

Това бе използвано максимално от младия колумбиец, който успя да пробие подаването на швейцареца в единадесетия гейм, след което удържа подаването си и успешно затвори първия сет.

Драмата на този двубой обаче те първа предстоеше и тя се развихри с пълна сила в деветия гейм на третата част (при 4/4), когато колумбиецът достигна до три скрити мачбола, след като поведе с 40/0 при сервис на швейцареца.

Точно подобни моменти обаче различават големите от великите тенисисти и Роджър Федерер доказа, че е сред еталоните на този спорт, измъквайки се по перфектен начин от критичната ситуация, а малко по-късно нанасяйки своя удар пробивайки подаването на своя опопент.

Прави чест на Алехандро Фая, че запази самообладание след пропусната великолепна възможност и в началото на четвъртата част колумбиецът отново докосна победата реализирайки ранен пробив.

Последваха няколко гейма, спечелени от сервиращите, за да се стигне до кулминацията на този спектакъл в десетия гейм (при 5/4), когато 65-ят в световната ранглиста Алехандро Фая сервираше за мача.

И отново, в най-важния момент, краката на колумбиеца се “наляха с олово” Ол Инглънд клъб” бе останал само един състезател и това бе устремилия се към седма титла – Роджър Федерер. 

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати