16 Април 2024 г. Вторник

Скандал с протестираща, свързаха я с ГЕРБ

2013-02-19 18:41:37

Вносителят на писмото с исканията на протестиращите до правителството Даниела Пеловска трябваше да отговаря на неудобни въпроси за връзките си с политиката, вместо да защитава исканията на недоволните на пресконференцията в Министерския съвет.

Тя категорично отрече близки отношения с ГЕРБ "или когото и да е", като нарече такива твърдения "абсолютни инсинуации".

В коментар на факта, че дъщеря й е зам.-кмет на столичния район "Изгрев", а синът й е юрисконсулт в Столична община, тя заяви, че „позицията на един човек не е съизмерима с постовете на децата му“. Даниела Пеловска уточни, че децата й заемат постовете, защото са висшисти, преди ГЕРБ да дойде на власт и не по политическа линия.  Тя беше питана и за връзките си със СДС, като посочи, че не е била член на Националния изпълнителен съвет, а на Националния съвет на синята партия.

Според медийни публикации Пеловска е бивш изпълнителен директор на „Макаронена фабрика" в Добрич, управител на "Добруджански протеин" и на „Хранителни стоки" ЕООД, Добрич, собственик и на хотел в Кранево.
Тя е сред създателите на СДС в Добрич, била е член на Националния съвет на синята партия. През 2005 г. я напуска и оглавява кандидат-депутатската листа на "Новото време" в Добрич. През 2009 г.. Пеловска е част от екипа на ДПС. Друго нейно дете - дъщеря й Сидония, спечели кулинарното шоу „Lord of the Chefs" и получи като награда ресторант в центъра на София.

„Госпожите дойдоха при мен в 12.15 ч. и единственият предварителен разговор, който сме имали, е дали ще дойдат и ще искат да говорят, държа да го кажа", уточни премиерът Бойко Борисов по време на брифинга в МС. 

На него тя се представи като вносител на писмото на Инициативния комитет, което депозирала вчера в Министерския съвет около 9.30 часа, но не сама и за доказателство предложи медиите да видят записите от камерите на правителството. Не търсете под вола теле, защото няма да го намерите, коментира още Пеловска.

Исканията в писмото били на хората от митинга в неделя и организационният комитет от 12 души решил тя да внесе писмото заедно с други протестиращи.

Тя обясни, че получила обаждане от началника на кабинета на Борисов - Румяна Бъчварова, че трябва да дойде да получи отговор на писмото. Пеловска не познавала другите представители на протестиращите на пресконференцията в Министерски съвет от Сандански.

За протеста в неделя в момента се изчаквало потвърдително писмо на Столична община, тъй като на 24 февруари ще се избира патриарх и това ще наложи определени ограничения в движението. 

 "Варненци също са ме оторизирали“, защити се тя. „Недейте да мислите, че нашите протести са насочени специално срещу правителството. Те са насочени против политическата система от 23 години насам до днес“, обясни още Пеловска.

Даниела Пеловска се разграничи от „хората, които са на митинги да хвърлят павета, да нараняват хора, да чупят, да обръщат кофи и да палят“.

„Нека господин Семерджиев да ме подведе под отговорност за това, че 60 милиона не са влезли в хазната, които са свързани с нарушения по лицензията на ЧЕЗ, а са прекратени поради процесуални нарушения, които се съставляват в това, че човекът, който е получил от ЧЕЗ, представителя, тези актове, някой не е погледнал, че няма пълномощно за това, обясни тя.

Винаги съм била лоялен и коректен човек, изтъкна тя. Пеловска, която заяви, че ако правителството подаде оставка, Народното събрание ще се срине, по-късно каза, че Борисов не изпълнява нейните искания, а тези на протестиращите.

Разровете си тиражите и вижте, когато трябваше да атакувам Тошко Тодоров, бившия зам.-началник на НАП, дали съм го направила. Аз съм човек с позиция, изтъкна тя. От публикации в медии за скандала от началото на 2009 година обаче личи, че в интервюта тя прави различни разкрития за Тодоров, когото обвинява в покриване на далавери на фирми и смяна на партии с цел облагодетелстване. 

По-късно се оказа, че Даниела Пеловска е пращала писмо на Бойко Борисов в качеството му на главен секретар на МВР. В него тя благодари за „светкавичната реакция от Ваша страна в петък вечерта - 14 януари, във връзка с мой много сериозен личен проблем“ и предлага деца на загинали полицаи да „почиват в хотела ми, на мои разноски, който се намира в курорта Кранево - във време по Ваша преценка“. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати