25 Април 2024 г. Четвъртък

Сашо Диков води "Дикoff" на мястото на Мартин Карбовски в "Нова телевизия"

2013-02-19 16:46:36
Програмният директор и водещ от "Канал 3" Сашо Диков ще води ново предаване по "Нова телевизия" на име "Дикoff". Неговото първо излъчване ще бъде на 2 март и ще върви всяка събота между 16 и 19 ч.. Това бе потвърдено днес от телевизията и продуцентския екип, след като от няколко дни в онлайн медиите се носеше подобен слух.  

Диков бе обявен като "логичният", но и "опасен" избор на екипа на компанията "Телеман" ЕООД, която стои зад предавания като "Горещо", "Отечествен фрон" и ". 

По думите на неговите автори "Дикoff" ще бъде "скроено" и "ушито" по мярката на водещия си, като обещава да бъде "мъжкарско и безкомпромисно", "ръбато, но честно", както и "спорно - и безспорно". Междувременно водещият няма да изостави задълженията и работата си в "Канал 3", а ще се отдава на новото предаване като "едно седмично задължение, което имам всяка събота между 16 и 19 ч.".


Диков сподели пред журналисти, че самият той се чуди като всички останали "как и с какъв акъл "Нова телевизия" ми поверяват цели три часа", но и благодари на медията, защото това е риск за самата нея, бяха думите му. Той обеща, че още за първото предаване готви гости, които ще са толкова шокиращи, че "дори и само да стоя и да мълча срещу тях ще е шоково". 

Той наблегна също, че ще използва необичайни методи, които досега никой не се е осмелявал да използва, както и че ще продължи да задава най-неудобните въпроси, което само той си позволявал. "Едно от най-кошмарните неща в този занаят е да имаш свобода, защото свободата изисква здрави задни части и не само, за да можеш да я употребиш без да злоупотребиш", допълни телевизионният водещ.

Сашо Диков не скри, че има професионално самочувствие и че се смята за доста голям. "Журналистиката днес се е превърнала в проститутка, чието поведение - срамно или безсрамно, гледаме всяка вечер", бяха част от думите му, наблягайки, че предаването му няма да бъде водено от нечии чужди интереси или пък от намесата на ръководството на медията.

Той припомни и, че има два рекорда по гледаемост през последните години. Единият е като гост на Цветанка Ризова във вече бившето "На четири очи", когато отбелязва двойно по висок рейтинг, по думите му, а другият - като гост-водещ на сутрешния блок на "Би Ти Ви", когато резултатите от гледаемостта му показват 75 процента пазарен дял. 

Освен гости в студиото на живо предаването ще продължава да показва и свои записани предварително или предавани на живо репортажи от т.нар. от екипа "долна земя", подчерта неговият главен редактор Нина Александрова.

На 2 март, когато ще бъде първото излъчване на "Дикoff", дъщерята на Сашо Диков - Петя Дикова също поставя началото на свое ново предаване в ефира на конкурентната "Би Ти Ви". Нейната 90-минутна седмична продукция ще бъде с лайфстайл насоченост, ще носи името Cool... T и също ще се излъчва всяка събота. Запитан как ще коментира това съвпадение, Диков отбеляза, че се е получило малко "латино", но и че "конкуренцията си е конкуренция", въпреки роднинските отношения. 


На въпрос дали възнамеряват да предприемат някакви съдебни действия срещу Мартин Карбовски Боян Петков, един от основателите на "Телеман", обяви, че срещу него вече има заведени поне 7-8 съдебни иска.

В началото на февруари популярният водещ, писател и поет внезапно реши да се премести в екипа на ТВ7 преди да е изтекъл крайният срок на договора му с "Телеман" и вече води две седмични предавания в неделната програма на частната медия със заглавия "Предаването" и "Фронт".

Бившите му колеги, с които работи за "Нова телевизия", твърдят, че освен, че копира част от името, графиката и идеята на едно от предаванията им, Карбовски дори е използвал заснети от тях материали като интервю със сестрата на Бойко Борисов, материал, свързан с Леда Милева, както и за един ходжа, които се водят тяхна интелектуална собственост, допълни г-жа Зурлева. 

На пресконференцията членът на борда на директорите на "Нова Броудкастинг Груп" Силвия Зурлева обяви още, че за първи път ѝ се случва някой да прекрати предсрочно по подобен начин действащ договор, който е валиден до средата на 2014 г.. "Етичният кодекс на българските медии въобще не се спазва", коментира тя.


На въпрос как ще коментира зачестилите в последно време преминавания на техни кадри в редиците на ТВ7 заради по-високи финансови предложения, Зурлева заяви, че отдавна наблюдава "агресивната политика" на частната медия. Според нея обаче има лоялни журналисти и служители, които знаят къде е наистина стойностната работа. Тя освен това припомни случаите с каналите TВ2 и ProBг, които "направиха нещо подобно" и "всички помним какво се случи". "Тази игра сме я играли", допълни тя и коментира, че е явно, че парите при въпросната медия не идват от реклама и са поне 2-3 пъти в повече, което е един "неправилен мач". 
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати