29 Март 2024 г. Петък

Няма да подам оставка, ще се боря докрай!

2013-02-19 16:26:40

Премиерът Бойко Борисов няма да подаде оставка. За мен и за ГЕРБ е по-изгодно да подадем оставка веднага, но ако направим това, последиците ще бъдат катастрофални. Не виждам смисъл да го направя сега, заяви той.

Няма да подам оставка заради Станишев и Доган, ще се боря с тях до край. И в опозиция пак ще се боря, каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерския съвет.

„Мандатът изтече, дали ще управлявам още три месеца или още пет месеца, за нас няма значение. Ако останем, ще берем само пасивите на студа, зимата и високите цени“, заяви Борисов.

Четири години обираме пасивите, поемайки сами да управляваме, допълни премиерът. Борисов заяви, че ако министрите не „работят бързо и качествено и създават проблеми със съсловията“, в кабинета ще има още рокади.

Той изтъкна, че за ГЕРБ е по-изгодно по-скоро да има избори. „Все още ми е по-мила държавата от партията“, каза още премиерът.

Министър-председателят призна, че енергията му "има лимит“, но изтъкна, че не е оптимист за завършването на някои от големите инфраструктурни проекти, ако ГЕРБ не спечели нов мандат или не довърши този.

Няма да се вържа на Костов на играта, който още веднъж показа, че е много вързан с червените и ДПС. Той ми предлага аз да остана коалиция в парламента с ДПС и БСП – програмно правителство. С кои очи бе, Костов, попита премиерът. Борисов заяви, че лидерът на ДСБ иска „да го направи съпричастен с БСП и ДПС в ундурмъ“. (уйдурма - нагласено, стъкмено, машинация, бел. ред.)

Доходите трябва да дойдат на базата на растежа, няма да стана съпричастен да фалирам държавата, заяви Борисов, като изтъкна свършеното от правителството по отношение на финансовата стабилност.

„Тръгвам си с много вдигната глава. Осигурил съм за следващия програмен период 2.5 млрд. повече пари“, каза той.

Борисов напомни протестите при предишните управляващи - „протести пред парламента, бой на хора, на миньори, учителската стачка трая седмици, зърнопроизводителите блокираха София“.

Пътят, по който са тръгнали, да използват недоволството на хората, ще им изиграе много зла шега, смята Борисов. Според него право на демокрацията е „улицата да изгради партии“.

Макар в събота да заяви, че вицепремиерът Цветан Цветанов е безапелационен като началник на предизборния щаб на ГЕРБ, днес Борисов допусна, че той може и да не го оглави, за да не се налага да напуска поста на вътрешен министър. Ще го преценяваме, може и друг да е началник-щаб, коментира единствено премиерът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати