26 Април 2024 г. Петък

Една пионка, заменена от друга, не променя управлението

2013-02-18 15:36:49

Една пионка заменена от друга не променя философията на управление. Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира новината, че Симеон Дянков е бил освободен от поста си. 

По думите му това е опит за отваряне на клапата и отпускане на напрежението, създадено от многохилядните протести за високите цени на електроенергия. 

Партия "Атака" настоява за оставка на цялото правителство и съставяне на кабинет на българския национален интерес. По думите на Сидеров този кабинет трябва да подготви настоящите избори и по този начин да се излезе от сегашната политическа криза.

"Правителството на ГЕРБ не може да се справи!", категоричен бе Сидеров. 

По неговите думите в служебния кабинет трябва да влязат представители на инициативните комитети на протестиращите. Според лидера на националистите само те могат да гарантират, че исканията на протестиращите ще бъдат изпълнени. 

Сидеров уточни, че още не имало разговори за общи действия с останалите опозиционни партии. Той обясни още, че всеки един от предходните управляващи носи вина за сегашната ситуация. 

И за да седнат заедно на една маса, той очаква от тях първо да се извинят. По думите на Сидеров, ако той види, че те са променили мисленето си, е готов за консултации.

„ГЕРБ отнасят шамара на народното недоволство, но има правителства, които са по-виновни", заяви лидерът на "Атака".

"Костов е за затвора, Доган е за затвора, Станишев може да мине с условна", заяви в типичния си стил Сидеров. 

На въпрос на Dnes.bg как вижда участието си в бъдещия кабинет Сидеров заяви, че за "Атака" влизане във властта не е самоцелно.

Той коментира, че предложението на вътрешния министър Николай Младенов Хизбула да бъде включена в черния списък на терористичните организации на ЕС, е още един повод за оставка на правителството. 

"Младенов действа като проводник на политиката на Израел", заяви Сидеров. 

Днес националистите анонсираха и започване на подписка за провеждане на национален референдум. Партията е внесла в деловодството на НС уведомление за започване на подписката. 

Лидерът на "Атака" за пореден път припозна масовите протести като свои и обясни, че партията му от години настоява за нещата, за които сега протестират хората.

"Много се радвам, че това, което съм пропагандирал като идеи, вече дава плод.", заяви Сидеров.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати