27 Април 2024 г. Събота

Трябват солидни аргументи срещу ЕРП-тата, смята Добрев

2013-02-18 08:51:10

Правителството не говори, а действа, промените в законите трябва да са факт още тази седмица.

Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по Нова телевизия. По думите му лесно е да се каже, че хората няма да плащат за неустойки за развалени договори, но няма кой друг да плати. 

Ако има нарушение ще бъде стартирана процедура за отнемане на лиценза на ЕРП-тата, но за това трябва да има много солидни аргументи, заяви министър Добрев.

Добрев посочи, че дори да бъде сменен операторът елементите във фактурите ще останат същите, защото съдържанието им се определя от правилата на ЕС.

Припомняме, след вчерашните масови протести в цялата страна, Добрев даде извънреден брифинг, по време на който стана ясно, че до дни ще бъде решено дали ще се отнемат лицензи на ЕРП-та.

Стана ясно, че е имало извънредно съвещание при премиера, на което са набелязани мерки.

На въпрос как ще коментира твърдението на ЧЕЗ, че на месец дават 6 милиона лева за отпечатване и разпространение на фактури, министърът отговори, че това не е нормално.
„В района на ЧЕЗ има 2 милиона електромера, затова трябва да се проверява всеки един разход на дружеството", посочи Добрев. Той заяви, че загубите остават за сметка на крайния потребител, защото те влизат в цената на тока. 

„Протестиращите вчера много справедливо поискаха конфиденциалните договори да бъдат разсекретени и ние ще направим всичко възможно да станат публично достояние, защото хората трябва да са наясно какво включват", посочи още Добрев.
Той заяви, че ще намерят начин да качат в интернет всички енергийни договор, които не са били публично ясни.

Добрев коментира и това, че Юлиана Иванова се задържа само 4 дни на поста шеф на ДКЕВР.

„Нейната оставка е факт.", каза той и добави, че се надява в най -кратки срокове НС да приеме промяната и да се избере нов шеф на ДКЕВР.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати