25 Април 2024 г. Четвъртък

Ако знаех за цигарите, нямаше да назнача шефката на ДКЕВР!

2013-02-16 13:57:05

Ако знаех за незаконната продажба на цигари в онлайн магазина на новата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова, никога нямаше да я назнача. Това призна премиерът Бойко Борисов в предаването "България говори" по Нова телевизия. 

"Аз нея я познавам от времето, когато с RWE още беше акционер в проекта „Белене”, тя беше с германците и ми направи много добро впечатление. И понеже няма никакви връзки с нас – нито партийни, нито служебни, трябваше ми неутрален човек. И я поканих, тя прие. Изрично я попитах има ли нещо, което да те смущава или би могло да смути? Каза, че няма. Толкоз", разказа премиерът. 

Той поясни, че ДКЕВР трябва да се ползва със 100% доверие от хората и фактът, че Иванова е скрила от него за продажбата на цигари, е оставил "лош привкус".  "Ако знаех това, никога нямаше да я назнача", отсече той. Борисов коментира и уволнението на доскорошния шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

"Неслучайно отстраних Семерджиев и съм убеден, че той ще има среща с прокуратурата, защото много неща ще излязат за този човек. Аз съм го назначил, аз съм го уволнил", посочи Борисов. 

„Много от министрите се справят добре, но на Лили Павлова бих дал златен медал”, похвали Борисов регионалния министър. „Това, което правим с нея, ще остане най-дълго”, убеден е той.

Запитан за хипотезата, ако един премиер има право само на един мандат, но може да посочи наследника си, кой би бил той, Борисов заяви, че би посочил Менда Стоянова. „Тя има по-обща визия за работата на всички министерства”, аргументира се той.

 

Безапелационен кандидат за шеф на предизборния щаб на ГЕРБ пък е Цветан Цветанов. „Той е моторът и душата на партията, той е медалистът и пълният отличник”, продължи с похвалите Борисов. 

"Станишев израсна много, не съм вярвал, че може да израсне толкова много, че да смачка своя създател Първанов. Негови грешки той съумява да прехвърля на нас. Изключително умен. Ние сме единствената държава, която е усвоила повече пари и получава повече пари за следващия програмен период. Това не се чува, десет дни се чува за „Буда”, каза още Борисов.

Премиерът посочи, че не би се обидил, ако го нарекат фалшив герой. "Обижда ме, като ме наричат фалшив агент в случая, защото и тук този компромат издъхна", подчерта Борисов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати