27 Април 2024 г. Събота

В страната цари политически разврат!

2013-02-15 12:51:48
страната има един политически разврат, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев днес в парламента. Според него политиката се е превърнала в размяна на реплики, а министрите говорят и лъжат, докато гледат хората в очите. 

Днес Станишев покани ресорните журналисти на кафе в парламента преди конгреса на партията утре. Той обясни, че политическия му доклад все още не е написан и ще го подготви по-късно през деня. Той е в главата ми, обясни Станишев.

Според него на последния конгрес политическите теми са били изместени от очакваната лидерска битка между него и президента в периода 2002-2012 година Георги Първанов, който така и не се е състоял. 

Станишев обясни, че сега е важно да се направи обратното и да се акцентира върху политическата платформа на партията.

Според лидера на БСП на България й е нужна радикална промяна и превръщане в една социална държава. По думите на Станишев бедността в страната става все по-голям проблем и правителството компенсира всички бюджетни проблеми със замразяване на доходите. 

Станишев обърна внимание и на продължаващите вече седмица протести срещу високите сметки за ток,като отново лансира тезата си, че е възможно електроразпределителните дружества да бъдат национализирани. 

Той е категоричен, че левицата трябва все по-ясно да се показва като алтернатива на ГЕРБ. 

По негови думи покачването на рейтинга на БСП и спада на този на ГЕРБ се дължи и на разочарованието на гласоподавателите от управляващите и на покачване на доверието в БСП.

Станишев разкритикува и действията на премиера Бойко Борисов по назначенията в ДКЕВР. Според него Юлиана Иванова е поредното назначение на правителството, за което не е ясно дали има необходимата компетентност да застане на този пост.

Борисов пък използвал „махленски език“ към новия шеф на ДКЕВР. Премиерът каза на Иванова да ”отива и да започне работа веднага”. По думите на Станишев парламентарната комисия за контрол на ДКЕВР, ръководена от депутата на ГЕРБ Димитър Главчев, също не върши добре работата си.

Колко пъти се е събрала комисията? Нула или веднъж, риторично попита Станишев.

По негови думи БСП ще работи за формирането на следващия кабинет съвместно с неправителствени организации, защото следващото правителство трябва да разчита и на външен капацитет. Аз съм бил премиер, това изобщо не е най-важното за мен, заяви още Сергей Станишев.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати