25 Април 2024 г. Четвъртък

Мач на "Лудогорец" с два отменени гола бе прекратен

2013-02-15 11:02:49
Контролата на "Лудогорец" с "Легия" (Варшава) беше прекратена при резултат 0:1 за лидера в полското първенство в 79-ата минута.

Главният рефер изненадващо сложи край на срещата след нарушение в полза на "Легия", с което българите не бяха съгласни. Целият двубой беше белязан от слабо съдийство, което отмени две попадения на разградчани.

Воденият от Ивайло Петев тим даде и сериозна жертва – вратарят Иван Чворович, който е със съмнения за счупена ръка след груба игра на съперников футболист.

Мачът в Марбея започна с леко предимство за "Лудогорец", но без нещо по-опасно пред двете врати. В 31-ата минута "Легия" успя да открие резултата. Куроски пусна извеждащ пас към Хорхе Салинас, който надбяга Йордан Минев, излезе сам срещу Чворович и прекара топката между краката му за 1:0.

След подновяването на играта проблемите за българския шампион се увеличиха с контузията на Станислав Генчев и на терена се появи колумбиецът Себастиан Ернандес. "Лудогорец" все пак запази играта си и в 39-ата минута стигна до гол.

Димо Бакалов стреля в долния ляв ъгъл на вратата на полския вратар Скаба, който плонжира и спаси, а при добавката Любомир Гулдан вкара. Попадението му обаче беше отменено заради спорна засада.

В 54-та минута се стигна до сериозната контузия на Чворович, когато при борба за спорна топка полякът Березински стъпи върху ръката на вратаря. Лекарският екип на "Лудогорец" оказа помощ на стража на терена и той бе откаран в болница, а неговото място на терена зае Урош Голубович. Козмин Моци протестира за интервенцията срещу неговия съотборник Чворович, за което получи директен червен картон.

В 63-ата минута българите отново стигнаха до гол и той отново не беше зачетен заради засада. Роман Безяк се разписа след центриране на Минев, но въпреки това резултатът остана 1:0 за "Легия". Малко по-късно Безяк остана сам срещу вратаря Скаба, а след него с пропуск от добра позиция се отчете и Гудман.

В 79-ата минута за нарушение на френския защитник Александър Барт главният съдия отсъди нарушение, което провокира недоволство от футболистите на "Лудогорец". Главният съдия вдигна жълт картон на Барт, след което прекрати мача и пръв напусна терена. Това е четвъртата поредна загуба за българския шампион от лагера в Испания.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати