Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Април 17
Начало arrow България arrow Октай Енимехмедов: Аз съм един от многото доверили се и разочаровани от Доган

Октай Енимехмедов: Аз съм един от многото доверили се и разочаровани от Доган

  Print E-mail
2013-02-14 08:29:59
източник: dnes.bg

Аз съм един от многото гласували доверие на Ахмед Доган и после разочаровани от него – заради насаждането на омраза между българи и турци, която е само в негов интерес и на неговото обкръжение. Това казва в писмо от ареста нападателят на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов, адресирано до Слави Трифонов и прочетено в ефира на шоуто му. Повод за това беше гостуването на брата на Октай – Метин, в предаването.

В написаното на 7 февруари на ръка писмо се казва още, че Доган и обкръжението му са извършили много лъжи и кражби и Енимехмедов е учуден от позицията на премиера, който преди време казал, че сваля шапка на Доган, защото е добър политик.

Делегатите на конференцията на ДПС, които ритаха Енимехмедов след инцидента, Октай нарича страхливци, доверили се на един доносник. Такива, според него, били голяма част от членовете на ДПС, но в партията имало и свободомислещи хора, които скоро щели да кажат "не" на Доган.

"След като аз успях да направя това, всеки въоръжен с повече кураж, би могъл да го направи", пише Енимехмедов и посочва, че историята е обърнала гръб на Доган. Според него целият политически елит, който е нанесъл щети на страната, би трябвало да е на неговото място – в ареста.

Енимехмедов обяснява и защо не ударил плесница на Доган след като оръжието му засякло – защото бил научен да уважава своя противник според качествата му и да не го унижава.

Нападателят пише, че уважава личности като Левски, Раковски и капитан Петко войвода, които милеят за своята родина и често се питал дали на Левски би му харесало случващото се в България.

Метин Енимехмедов обясни в шоуто, че няма отговор за постъпката на брат си. Той посочи, че не е имал никаква информация, че Октай планира нападението. По думите му студентът в УАСГ се интересувал от биографиите на големите исторически личности в България и в чужбина, вълнувал се и от световни конспиративни теории. Сред приятелите му имало всякакви хора.

В отговор на въпрос Метин посочи, че според него брат му "определено не е луд". Мисля, че му е писнало, както и на много хора в страната, които се хвърлят отвисоко, застрелват се и т.н., посочи Метин.

При срещата между двамата в ареста, 20 дни след инцидента, Октай посочил, че с постъпката си е сложил "главата в торбата". Отрекъл е някой друг да го е накарал да извърши нападението.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?